Καρναβάλι και δημιουργικότητα!

17/02/2015

Η αφίσα ενός event, κακά τα ψέματα, είναι το «πρόσωπό» της. Είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζει κάποιος για την εκδήλωση. Εύκολα καταλαβαίνεις με μια ματιά, αν είναι προσεγμένη ή αν είναι πρόχειρα στημένη, αν στοχεύει στον εντυπωσιασμό, ή απλά …

Η αφίσα ενός event, κακά τα ψέματα, είναι το «πρόσωπό» της. Είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζει κάποιος για την εκδήλωση. Εύκολα καταλαβαίνεις με μια ματιά, αν είναι προσεγμένη ή αν είναι πρόχειρα στημένη, αν στοχεύει στον εντυπωσιασμό, ή απλά παραθέτει τα απαραίτητα για την εκδήλωση στοιχεία. Είναι ακριβώς το πώς θέλουμε να μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε εμείς αυτό που οργανώνουμε.

Βλέποντας λοιπόν τη φετινή αφίσα του Καρναβαλιού, πιστεύω ότι ο Δήμος το αντιμετωπίζει με προχειρότητα και χωρίς καμία διάθεση δημιουργικότητας. 

Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω όταν στο φετινό «δημιουργικό» απεικονίζεται η φιγούρα που έχει φτιάξει πριν από χρόνια ο Αντώνης Παπαντωνόπουλος και πλέον χρησιμοποιείται ως σήμα της Κοινοφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας;

Δημιουργώντας κάθε χρόνο δεκάδες αφίσες για parties, events και χορούς για το Καρναβάλι, γνωρίζω ότι ένα επιτυχημένο δημιουργικό δεν παίρνει πάνω από μία έως δύο μέρες για να στηθεί. Άρα η όποια δικαιολογία «δεν προλαβαίνουμε» δε στέκει. 

Αν οι ιθύνοντες ζητούσαν από τα δημιουργικά γραφεία της πόλης (και χωρίς χρήματα) να τους φτιάξουν μία αφίσα, σίγουρα δε θα έλεγαν όχι. Όλοι ξέρουμε ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως πολλοί και αξιόλογοι γραφίστες που αγαπούν το Καρναβάλι και θα το έκαναν μόνο και μόνο για να έχει η πόλη και ο κορυφαίος θεσμός της μια ωραία εικόνα προς τα έξω. 

Άρα και η δικαιολογία «δεν υπάρχουν λεφτά» δε στέκει.

Κι επειδή μπορεί κάποιοι να σπεύσουν και να μιλήσουν για κακή προαίρεση, δεν κρίνω το σήμα της ΚΔΕΠΑΚ, που θεωρώ ότι είναι υπέροχο (ως σήμα), κρίνω την έλλειψη φαντασίας, πρωτοτυπίας, δημιουργικότητας, τριών λέξεων πάνω στις οποίες έχει στηριχθεί όλα αυτά τα χρόνια το Πατρινό Καρναβάλι. Αν του τις στερήσουμε κι αυτές δε θα μείνει τίποτα να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Print

 

Μοιραστείτε το άρθρο:
H τέχνη της ξερολιθιάς εγγράφηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας

29/11/2018

Η τέχνη που επιβίωσε επί εκατοντάδες χρόνια βρίσκει την θέση της στη παγκόσμια κληρονομιά της Unesco

Διαβάστε περισσότερα...

Μυστικά από τους ειδικούς για να έχετε την καλύτερη πτήση!

09/04/2018

Πώς θα… κάτσετε για να μην ταλαιπωρηθείτε

Διαβάστε περισσότερα...

Νήσος Κέρος, Κυκλάδες: το σταυροδρόμι του Αιγαίου 4.500 χρόνια πριν

27/01/2018

Εκπληκτικές ανακαλύψεις από τους αρχαιολόγους στο ακατοίκητο νησί απέναντι από τα τουριστικότατα Κουφονήσια

Διαβάστε περισσότερα...

Tα δώρα που πρέπει να αποφύγετε να χαρίσετε στις γιορτές -Σύμφωνα με μελέτη

17/12/2017

Όταν μιλάμε για δώρα, η πρώτη σκέψη που θα έπρεπε να μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι «Η κίνηση μετράει».

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι άντρες σε μια γυναίκα

22/11/2017

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούνε οι άντρες πάνω σας;

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Mickey Mouse έγινε 89 χρονών!

21/11/2017

Έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το πιο διάσημο ποντίκι

Διαβάστε περισσότερα...