Ζητείται υπάλληλος…

13/11/2015

“Ζητάω υπάλληλο, για να απαντάει τηλέφωνα, να στέλνει παραγγελίες, να καθαρίζει το μαγαζί, να κάνει ταμείο, να φτιάχνει τα λογιστικά, να τρέχει στις δημόσιες υπηρεσίες, να κάνει πληρωμές, να τρέχει το site, να δίνει παραγγελίες, να κάνει παραλαβές, να λύνει …

“Ζητάω υπάλληλο, για να απαντάει τηλέφωνα, να στέλνει παραγγελίες, να καθαρίζει το μαγαζί, να κάνει ταμείο, να φτιάχνει τα λογιστικά, να τρέχει στις δημόσιες υπηρεσίες, να κάνει πληρωμές, να τρέχει το site, να δίνει παραγγελίες, να κάνει παραλαβές, να λύνει τεχνικά προβλήματα, να κάνει νέες συμφωνίες, να παζαρεύει, να ακούει παράπονα πελατών, να απαντάει σε emails να λειτουργεί την σελίδα στο Facebook και τα social media, να φτιάχνει διαφημίσεις, να ξέρει Photoshop, να γράφει επιστολές, να επικοινωνεί με εξωτερικό, να κάνει εκτελωνισμούς, να μιλάει με μεταφορικές, να ετοιμάζει reports και στατιστικά, να μην έχει ωράριο να δουλεύει Χριστούγεννα, Πάσχα, την ημέρα της γιορτής του, όλες τις Κυριακές – αργίες, να πηγαίνει αυτόφωρο για 3 ντεσιμπέλ και να είναι και χαμογελαστός!

Για όλα αυτά δε θα παίρνει μισθό, αλλά θα χρωστάει στον #OAEE, την #ΔΕΗ, την #Eφορία, τις #τράπεζες, θα δίνει χαράτσι και θα τον βρίζουν και από πάνω.

Με λίγα λόγια ζητάω κάποιον να πάρει τη θέση μου και να με απαλλάξει από το να είμαι #επιχειρηματίας στην σύγχρονη #Ελλάδα.”

Με αυτό το post στο Facebook ο γνωστός επιχειρηματίας και φίλος Γιώργος Κοτοπούλης καταδεικνύει με τον πλέον περιγραφικό όσο και ανατρεπτικό τρόπο την κατάντια του Έλληνα ελεύθερου επαγγελματία.

Όταν το διάβασα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πόσο δίκιο έχει και πόσο ταυτισμένο είναι με τη δική μου (αλλά και πολλών άλλων) πραγματικότητα.

Είναι ολοένα και περισσότερες οι φορές που μου έρχεται στο μυαλό η σκέψη ότι φταίω. Φταίω γιατί τόλμησα, φταίω γιατί επεδίωξα να ρισκάρω και να προσπαθήσω να διεκδικήσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, φταίω γιατί δεν άκουσα τον πατέρα μου που μου έλεγε «γίνε καθηγήτρια παιδάκι μου. Θα κάθεσαι 4 μήνες το χρόνο και θα πληρώνεσαι» και θέλησα να δουλεύω πολλές φορές και 16 ώρες το 24ωρο για να δικαιολογήσω τα χρήματα που έπαιρνα.

Φταίω γιατί άνοιξα μία επιχείρηση, γιατί έδωσα δουλειά σε ανθρώπους, γιατί άφησα λεφτά στην τοπική αγορά συνεργαζόμενη μόνο με πατρινές επιχειρήσεις. Φταίω γιατί, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκα, χωρίς να ευθύνομαι, να «ξεκινήσω» ουσιαστικά 3 φορές από το μηδέν – επειδή το κράτος και η δικαιοσύνη λειτουργούν εναντίον και όχι υπέρ του πολίτη που πληρώνει τους μισθούς τους – παρ’ όλα αυτά, εγώ… εκεί, να επιμένω και να προσπαθώ.

Κι όλα αυτά γιατί; Για να έρχεται σήμερα ο κάθε πρωθυπουργός και να μου ζητάει να απεργήσω… κατά των αποφάσεών του!! Ο κάθε τεχνοκράτης να μου κουνάει το χέρι και να ζητά το «θάνατό» μου και ο κάθε αριστερός(;) υπουργός να ενεργεί και να ζει με νοοτροπία… πιο δεξιά πεθαίνεις!

Δεν υπάρχει ελπίς, ούτε σωτηρία, φίλε Γιώργο… και δυστυχώς μας τελειώνουν και οι μαλάκες σιγά – σιγά…

Μοιραστείτε το άρθρο:
H τέχνη της ξερολιθιάς εγγράφηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας

29/11/2018

Η τέχνη που επιβίωσε επί εκατοντάδες χρόνια βρίσκει την θέση της στη παγκόσμια κληρονομιά της Unesco

Διαβάστε περισσότερα...

Μυστικά από τους ειδικούς για να έχετε την καλύτερη πτήση!

09/04/2018

Πώς θα… κάτσετε για να μην ταλαιπωρηθείτε

Διαβάστε περισσότερα...

Νήσος Κέρος, Κυκλάδες: το σταυροδρόμι του Αιγαίου 4.500 χρόνια πριν

27/01/2018

Εκπληκτικές ανακαλύψεις από τους αρχαιολόγους στο ακατοίκητο νησί απέναντι από τα τουριστικότατα Κουφονήσια

Διαβάστε περισσότερα...

Tα δώρα που πρέπει να αποφύγετε να χαρίσετε στις γιορτές -Σύμφωνα με μελέτη

17/12/2017

Όταν μιλάμε για δώρα, η πρώτη σκέψη που θα έπρεπε να μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι «Η κίνηση μετράει».

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι άντρες σε μια γυναίκα

22/11/2017

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούνε οι άντρες πάνω σας;

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Mickey Mouse έγινε 89 χρονών!

21/11/2017

Έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το πιο διάσημο ποντίκι

Διαβάστε περισσότερα...