Πώς βγάζω screenshot σε κινητό ή tablet;

16/12/2015

Αρκετές φορές θέλουμε να φωτογραφίσουμε ένα στιγμιότυπο στο κινητό ή και το tablet μας ωστόσο δεν γνωρίζουμε πως αυτό μπορεί να γίνει.

Αρκετοί ίσως έχετε ψάξει να βρείτε κάποια εφαρμογή αλλά σας ενημερώνουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα από το κινητό σας!

Στις συσκευές android υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού ή τον τύπο της συσκευής. Για να κάνετε λοιπόν screenshot σε smartphone ή tablet με android, συσκευή με Android 4.0 ή νεότερο πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί on/off και το πλήκτρο μείωσης της έντασης του ήχου για δύο δευτερόλεπτα. Σε κάποιες συσκευές πάλι μπορείτε να τραβήξετε το στιγμιότυπο μέσα από το menu στο κουμπί on/off.

Ωστόσο στις συσκευές της Samsung, ο συνδυασμός πλήκτρων για να κρατήσετε το στιγμιότυπο της οθόνης είναι το on/off με το home button δηλαδή το κουμπί που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής.

Για τα iphone και τα ipad η διαδικασία είναι διαφορετική αφού η λήψη στιγμιότυπου γίνεται πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο ενεργοποίησης (on/off) και το πλήκτρο home που βρίσκονται στην μπροστινή όψη της συσκευής.

Ενώ στο κινητό και tablet με windows υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι. Ο πρώτος, στα windows 8, πατώντας το capacitive πλήκτρο των windows (αυτό που είναι πάνω στην οθόνη) μαζί με το πλήκτρο μείωσης της έντασης που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής.
Αν πάλι η συσκευή τρέχει σε windows 8.1 πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο αύξησης της έντασης μαζί με το πλήκτρο ενεργοποίησης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο:
13 Στιλιστικά tips που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα!

08/04/2019

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι το στιλ είναι καθαρά δική μας υπόθεση και να ακολουθούμε τη μόδα βάζοντας πάντα τη δική μας πινελιά!

Διαβάστε περισσότερα...

Βάψε τα νύχια σου ανάλογα με το ζώδιό σου!

08/04/2019

Πες μας τι ζώδιο είσαι να σου πουμε τι σου ταιριάζει

Διαβάστε περισσότερα...

5 βραδινά γεύματα με εποχιακά λαχανικά για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο

08/04/2019

Το να σκέφτεσαι ότι η επιστροφή στο σπίτι μετά από μια απαιτητική ημέρα θα συνοδευτεί από ένα γεύμα που θα σε ευχαριστήσει, θα σε χορτάσει και δεν θα σε επιβαρύνει είναι ένας (ακόμα) λόγος για να χαμογελάσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Λατρεύεις τα ψηλά τακούνια; Δες τι πρέπει να κάνεις για να τα φοράς χωρίς να υποφέρεις

08/04/2019

Πέντε εύκολα και πρακτικά tips

Διαβάστε περισσότερα...

Καρδαμύλη: Ο παράδεισος της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη

08/04/2019

Ο Μαρσέλ Προυστ έλεγε ότι οι μόνοι αληθινοί παράδεισοι είναι αυτοί που έχουν χαθεί, αλλά μάλλον το είπε επειδή, πιθανότατα, δεν είχε περάσει από την Καρδαμύλη.

Διαβάστε περισσότερα...

5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου

08/04/2019

Με αυτά τα φυτά και θα ανανεώσετε το χώρο σας και θα εξυγιάνετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Διαβάστε περισσότερα...