Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών: σπουδαίες διακρίσεις φέτος!

19/07/2016

Εξαιρετικές επιδόσεις, διεθνείς διακρίσεις

Χρονιά διακρίσεων αποτέλεσε το ακαδημαικό. Έτος 2015-16 για τη Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ομάδα εργάστηκε μεθοδικά και κατάφερε να αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής, μεταξύ των οποίων:

– η 1η και 3η θέση για τα ρομπότ “Δρομέας Max” και “Δρομέας Aero” μεταξύ μεγάλου συναγωνισμού με περισσότερα από 120 ρομπότ στην κατηγορία Line Following του διαγωνισμού ITURO ο οποίος διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

– η 1η θέση για το ρομπότ “Δρομέας 2S” στην κατηγορία Enhanced Line Following του διαγωνισμού Robotex ο οποίος διεξήχθη στην Εσθονία με 17 κατηγορίες και πάνω από 650 συμμετέχοντες και αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής στην Ευρώπη.

– 4η θέση με το ρομπότ “Ήφαιστος” στην κατηγορία Fire Fighting του ITURO16,

– 6η θέση του “Δρομέα 2” στην κατηγορία Line Following του Robotex15

– η συμμετοχή στον τελικό της κατηγορίας Line Following του διαγωνισμού Robot Challenge 2016, ο οποίος διεξήχθη στην Βιέννη και αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως, όπου ο “Δρομέας Max” αποτέλεσε την πρώτη Ελληνική συμμετοχή.

rompotiki 5Τα ρομπότ σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και προγραμματιστήκαν εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο με χρήση μεταξύ άλλων της τεχνολογίας Τρισδιάστατης Εκτύπωσης (3D-Printing) από τα μέλη της ομάδας, η οποία εδρεύει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών αποτελείται από 15 φοιτητές κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και της Σχολής Θετικών επιστημών και λειτούργησε υπό την καθοδήγηση των Φώτη Δημέα (υποψ. Διδάκτορα Μηχανολόγων Μηχανικών) και Αλέξανδρου Κουρή (Διπλ/χου Μηχανικού Η/Υ) και την επιστημονική επίβλεψη του καθ. κ.Νίκου Ασπράγκαθου.

Η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει στο εργαστήριο της Λέσχης Ρομποτικής, ενώ τα μέλη της εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου για την ουσιαστική υποστήριξη τους.

info
photos

Μοιραστείτε το άρθρο:
Ο παιδότοπος της «Αλέα» στο Royal ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

24/05/2020

Το οικογενειακό μας στέκι επιστρέφει μεγαλύτερο και ανανεωμένο!

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Art Yet Fun Market στην Αγορά Αργύρη: το πλήρες πρόγραμμα

13/12/2018

Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις του μεγάλου τριήμερου Μάρκετ Χειροτεχνών

Διαβάστε περισσότερα...

Το Χριστουγεννιάτικο Μάρκετ της Art Yet Fun

26/11/2018

Σημειώστε τις ημερομηνίες!

Διαβάστε περισσότερα...

To κλασσικό party “We love 80s” επιστρέφει…

12/07/2018

Για δεύτερο καλοκαίρι στον Κήπο του Royal

Διαβάστε περισσότερα...

“Music on Board” no7

26/06/2018

Mια γιορτή της street κουλτούρας, που σκοπό έχει να «ταρακουνήσει» την πόλη μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Summer Art Yet Fun Market αλλάζει ημερομηνίες…

17/06/2018

Στο ΙΟΝΙΟ στην Πλαζ, στις 22 και 23 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα...