Τρεις κλασσικές με… ελαφρότητα, από το Il Faro στο Παλ. Νοσοκομείο

07/09/2016

Κλασσική αλλά και ελαφρά βραδιά με άρωμα Ιταλίας

Το Πολιτιστικό Σωματείο «ο Φάρος» – “il Faro” με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, διοργανώνει τη συναυλία «ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ… ΜΕ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη  Δευτέρα 12 Σεπτέμβριου στις 8.30 το βράδυ  στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο,

Στη συναυλία συμμετέχουν η Federica Raja – σοπράνο, Carlotta Malquori – βιολί, Serena Marotti – πιάνο.

Το τρίο πραγματοποιεί μία τουρνέ στην Ελλάδα από τις 7 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2016 δίνοντας συναυλίες στα Χανιά, στη Λέρο, στην Πάτρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου AIAL της Λέρου, σε συνεργασία με το «Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών».

Η Φεντερίκο Ράϊα αρχίζει την μουσική της σταδιοδρομία με το «Coro (ΙΙ νοεί bίanche (ΙΙ Musίca ρει Roma), όπου συμμετείχε από το 2000 ως το 2003, παίρνοντας μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές της ΡΑ! και πολυάριθμες συναυλίες στο Παρίσι και στην Ρώμη. Γίνεται δεκτή το 2008 στο Ωδείο της Περούτζια και συμμετέχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου που διοργανώνει το ίδιο Ωδείο: παίρνει πτυχίο στο Λυρικό Τραγούδι και συνεχίζει για να τελειοποιηθεί. Το 2014 συμμετέχει στο Festίval (Ιοί Due Μοηdί του Σπολέτο ως σολίστ και ως χορωδός σε ένα φωνητικό σύνολο του Ωδείου. Παίρνει μέρος το 2013 και το 2014 στο «Musίca Rίνα Festίval» και τον Μάρτιο του 2014 σε ένα Masterclass σε lieder του Schumann και του Schubert. Τον Μάρτιο του 2015 συμμετέχει στο «Testoccίo Classίca» ατην Ρώμη. Τον Απρίλιο του 2015 τραγούδησε την «Petίte messe solennelle» του Ροσίνι στο θέατρο της Απρίλιο και ερμήνευσε τον ρόλο της Σουζάνα στο «Ιο noue ς Fίgaro» στο Ωδείο της Περούτζια.

 

Η Καρλότα Μαλκουόρι γεννήθηκε στην Ρώμη το 1995 από οικογένεια μουσικών και άρχισε να σπουδάζει βιολί σε ηλικία 5 ετών. Αποφοίτησε από το Ωδείο S. Cecίlίa και ακολούθησε ανώτερες σπουδές στο Hochschule του Ντίσελντορφ με τον μαέστρο Noe Ιηυί. Από το 2008 είναι μέλος της νεανικής ορχήστρας «5. Cecίlίa» με την οποία έπαιξε στο Festίval deί due Μοηdί του Σπολέτο. στο Ραβέλο και στην Ρώμη. Το 2011, υπό την διεύθυνση του Franco Petracchί εκτέλεσε στο Πάρκο της Μουσικής το έργο «0 Πέτρος και ο Λύκος» του Προκόφιεφ. Το 2012. με τον σολίστ ΡαοΙο Ρίοmbοηί, εκτέλεσε το έργο (Τέσσερις Εποχές) του Βιβάλντι στην Ρώμη, Φλωρεντία και Μπολόνια, και το 2013 έδωσε μια συναυλία σε τρίο στο νησί της Λέρου. Το 2014 έπαιξε στην Εθνική Ορχήστρα του Παναμά. σε κουαρτέτο στην Κρακοβία, και ως πρώτο βιολί σε κουιντέτο στο Παλάτι Altemps. Το 2015 συμμετείχε σε μια τουρνέ στην Κίνα με την Ρογαί Naples Orchestro.

 

Η Σερένα Μαρότι γεννήθηκε στην Ρώμη και πήρε πτυχίο στο Ωδείο «S. Cecίlia» με άριστα. Τελειοποιήθηκε στο «MOZαfteum» του Σάλτσμπουργκ, εδραιώθηκε ως σολίστ και συνεργάστηκε με πιανίστες. βιολοντσελίστες. κοντραμπασίστες και τραγουδιστές σε πολυάριθμες συναυλίες σε όλη την Ιταλία. Ιδιαίτερα επικεντρωμένη στο ρεπερτόριο lίeder. έκανε ηχογραφήσεις για ιταλικούς και ξένους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Συνεργάστηκε με την Orchestra del Teatro dell’Oper€ της Ρώμης και ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα της Περούτζια. Πήρε μέρος στην Επιτροπή του Concorso Ρίαηίstίcο Cittά ά Fίrenze. Είναι καθηγήτρια του Ωδείου της Ρώμης «Santa Cecίiίa» και της αποκεντρωμένης έδρας του Ριέτι.

Είσοδος Eλεύθερη

Μοιραστείτε το άρθρο:
«Ο Αττίκ Στο Παρίσι» με τον Γιώργη Χριστοδούλου στις Γραμμές Τέχνης

13/12/2018

Η μουσική παράσταση με τα τραγούδια και τις ιστορίες του Αττίκ που γύρισε Ελλάδα και Κύπρο επί δυό χρόνια τώρα, έρχεται και στην Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αλεξάνδρα Κόνιακ live στο Royal

10/10/2018

Επιστρέφει στην πόλη μας λίγο πριν το «Σταυρό του Νότου»!

Διαβάστε περισσότερα...

«Τα αντίθετα μαζί»

09/10/2018

Το νέο τραγούδι του πατρινού Χρήστου Κωνσταντόπουλου

Διαβάστε περισσότερα...

Lost in Translation live

31/07/2018

Στον καταπράσινο Κήπο του Royal!

Διαβάστε περισσότερα...

Στέφανος Κορκολής + Σοφία Μανουσάκη: «Η Μουσική είναι Μία»

11/07/2018

Πέμπτη 12 Ιουλίου, στο Θεατράκι μαρίνας Πάτρας

Διαβάστε περισσότερα...

«Απόηχος»

02/07/2018

Mουσική παράσταση στον κήπο του Πολύεδρου

Διαβάστε περισσότερα...