Back to reality!

23/09/2016

Μπορεί να θέλουμε να «κρατήσουμε» το καλοκαίρι λίγο ακόμα στη ζωή μας, όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει: το φθινόπωρο είναι εδώ και το αποδεικνύει περίτρανα με τις καταιγίδες και τους αέριδες των προηγούμενων ημερών. Κάθε τέτοια εποχή σηματοδοτεί το ξεκίνημα …

Μπορεί να θέλουμε να «κρατήσουμε» το καλοκαίρι λίγο ακόμα στη ζωή μας, όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει: το φθινόπωρο είναι εδώ και το αποδεικνύει περίτρανα με τις καταιγίδες και τους αέριδες των προηγούμενων ημερών.

Κάθε τέτοια εποχή σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Γιατί ναι, όσο και να ακούγεται κάπως, η χρονιά (σχολική, πανεπιστημιακή και επιχειρηματική) αρχίζει μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Νέοι στόχοι, νέες βλέψεις, νέος προγραμματισμός αποτυπώνονται στο χαρτί… για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να προσγειωθείς στην πραγματικότητα! Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα…

Γιατί ποιά είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2016; Αυτή που μας περιγράφουν τα κανάλια, αυτή που μας παρουσίασε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ή, στην τελική, αυτή που ο καθένας από εμάς νιώθει στην τσέπη του;

Mε ποιά πραγματικότητα να κάνουμε πλάνα και να προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε, όταν αυτή αλλάζει κάθε τρεις και λίγο;

Θα μπορούσε κανείς να θέσει το ζήτημα φιλοσοφικά. Γιατί, τελικά, η πραγματικότητα είναι αυτή που βιώνει ο καθένας μας χωριστά και μάλλον είναι διαφορετική από των άλλων.

Έτσι λοιπόν, η δική μου «πραγματικότητα» για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε είναι… απλή και ταπεινή:

Ασχολούμαι όσο μπορώ καλύτερα με τη δουλειά μου και την εξέλιξή της (όσο μου το επιτρέπει η «πραγματικότητα» των άλλων), φροντίζω να ξεφύγω από τη μιζέρια και την κατάθλιψη που υπάρχει γύρω μου βλέποντας πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Κι αυτή μπορεί να μη βρίσκεται τώρα στα μεγαλεπίβολα σχέδια και τις λάθρες υποσχέσεις, όμως υπάρχει στα απλά και καθημερινά.

Στο χαμόγελο του παιδιού μου, στην έξοδο με τους φίλους, στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, στην ημερήσια εκδρομή… και φροντίζει να με διατηρεί σε happy επίπεδα!

Μοιραστείτε το άρθρο:
Κουτσομπολέψτε, κάνει (;)… καλό!!

12/06/2019

Δε χρειάζεται να ντρέπεσαι… Και εσύ το κάνεις και εγώ το κάνω, όλοι το κάνουν! Και όχι δεν είναι κοινωνικό ενδιαφέρον όπως σου αρέσει να το αποκαλείς! Είναι ωμό, αδιάκριτο, κακόβουλο, πικάντικο… κουτσομπολιό!

Διαβάστε περισσότερα...

«Ο σκοπός της ζωής»

15/05/2019

“Μία ομάδα 100 ανθρώπων συμμετείχε σ’ ένα συνέδριο. Ένας ομιλητής αποφάσισε να κάνει ένα ομαδικό πείραμα. Έδωσε σε κάθε σύνεδρο από ένα μπαλόνι, και ζήτησε από τον κάθε ένα να γράψει επάνω, με μαρκαδόρο, το όνομά του/της. Έπειτα, μεταφέρθηκαν όλα …

Διαβάστε περισσότερα...

H τέχνη της ξερολιθιάς εγγράφηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας

29/11/2018

Η τέχνη που επιβίωσε επί εκατοντάδες χρόνια βρίσκει την θέση της στη παγκόσμια κληρονομιά της Unesco

Διαβάστε περισσότερα...

Ακρογιαλιές, Δειλινά

20/05/2018

“Οι αδυναμίες μας “μεγαλώνουν”. Δείχνουν ξανά το δρόμο, σαν ξεστρατίσουμε. Φυλαγμένες καλά σε ένα κούφιο καβούκι, ηχούν ανάμεσα από τις χορδές μιας σκονισμένης κιθάρας. Όταν πρέπει. Και πολλές φορές, αρκεί εκείνη η πρώτη μελωδία… Για να γυρίσει ανάποδα τον κόσμο….”

Διαβάστε περισσότερα...

Μυστικά από τους ειδικούς για να έχετε την καλύτερη πτήση!

09/04/2018

Πώς θα… κάτσετε για να μην ταλαιπωρηθείτε

Διαβάστε περισσότερα...

Νήσος Κέρος, Κυκλάδες: το σταυροδρόμι του Αιγαίου 4.500 χρόνια πριν

27/01/2018

Εκπληκτικές ανακαλύψεις από τους αρχαιολόγους στο ακατοίκητο νησί απέναντι από τα τουριστικότατα Κουφονήσια

Διαβάστε περισσότερα...