…να μην αρχίσω να γκρινιάζω πάλι. 

13/04/2017

Ήρθε η ώρα να γράψω την απόψή μου (ως editorial) γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου… Με την αγορά να έχει καταποντιστεί κι άλλο 30-40% κάτω κι εμάς να ζούμε σε μα από τις πιο φτωχες γωνιές της Ευρώπης, σκέφτομαι …

Ήρθε η ώρα να γράψω την απόψή μου (ως editorial) γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου… Με την αγορά να έχει καταποντιστεί κι άλλο 30-40% κάτω κι εμάς να ζούμε σε μα από τις πιο φτωχες γωνιές της Ευρώπης, σκέφτομαι να μην αρχίσω να γκρινιάζω πάλι.

Ας χρησημοποιήσω μια έρευνα που δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν, για το πως βλέπουν οι νέοι το σήμερα, αλλά και το μέλλον.

Η πλειονότητα της νέας γενιάς Ελλήνων ρίχνει την ευθύνη για την οικονομική κρίση στους ώμους των γονέων, ενώ για τα δικά τους παιδιά, ελπίζουν πως θα έχουν καλύτερη τύχη. Ο μεγαλύτερος φόβος για τους Ελληνες είναι ο εθνικισμός.

Όσο για την εμπιστοσύνη στην πολιτική; Το 82% των νέων στην Ευρώπη απαντά ότι δεν έχει καθόλου ή ελάχιστη μόνο εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας Generation What ανάμεσα σε νέους ηλικίας από 18 έως 34 χρόνων από 35 χώρες, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, που διενήργησε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Ψυχολογικών και Κοινωνικοοικονομικών Eρευνών SINUS.

Δυσπιστία απέναντι στην πολιτική

Ο διευθυντής ερευνών Μαξιμίλιαν φον Σβαρτς αποδίδει τους λόγους της νεανικής δυσπιστίας προς την πολιτική στις άλυτες κοινωνικές προκλήσεις, όπως π.χ. την κοινωνική ανισότητα, την κλιματική αλλαγή, ή τη διαφθορά.

«Επιπλέον, η οικονομική κατάσταση παίζει φυσικά σημαντικό ρόλο κυρίως σε χώρες με μεγάλη νεανική ανεργία. Εκεί η δυσπιστία είναι ακόμη μεγαλύτερη». Αυτό επιβεβαιώνεται στο παράδειγμα της Ελλάδας. Το ποσοστό δυσπιστίας των νέων είναι το μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες και αγγίζει το 67%, ενώ στη Γερμανία είναι το μικρότερο με 23%.

Οι νέοι Ελληνες σε ποσοστό 76% και οι νέοι Ιταλοί με 73% ανήκουν στη νεότερη γενιά Ευρωπαίων, που θεωρεί ότι για την οικονομική κατάσταση και την αστάθεια στη χώρα τους φταίει η προηγούμενη γενιά.

Ελπίδες για καλύτερο μέλλον των παιδιών τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότερο απ’ όλους στην Ε.Ε., οι Έλληνες γονείς ανησυχούν για τα παιδιά τους σε ποσοστό 86%, με τους Ιταλούς να έρχονται δεύτεροι με ποσοστό 80%.

Γενικά πάντως οι νέοι χωρών της νότιας Ευρώπης αντικρίζουν το μέλλον με απαισιοδοξία. Η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση με 47%, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 53%.

Το αντίθετο συμβαίνει όταν πρόκειται για το μέλλον των δικών τους παιδιών. Οι νέοι Ελληνες τρέφουν την ελπίδα περισσότερο από κάθε άλλο συνομήλικό τους Ευρωπαίο, ότι τα παιδιά τους θα έχουν τουλάχιστον καλύτερη τύχη από τη δική τους, θεωρώντας προφανώς ότι οι ίδιοι ζουν χειρότερα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Μοιραστείτε το άρθρο:
Γιατί κάποιοι άνδρες μυρίζουν πιο όμορφα από άλλους -Εντυπωσιακό συμπέρασμα έρευνας

22/08/2017

Κάθε μία από τις 5 αισθήσεις παίζει τον δικό της ρόλο στην επιλογή ενός συντρόφου.

Διαβάστε περισσότερα...

Η τάση πριν το γάμο ΔΕΝ είναι πλέον το bachelor party

15/08/2017

Δείτε τί κάνουν τα ζευγάρια πριν παντρευτούν

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η ηλικία που οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν καλά με το σώμα τους (και δεν είναι ούτε τα 20, ούτε τα 30!)

14/08/2017

Αν η αυτοπεποίθηση έχει άμεση σχέση με τη θετική γνώμη που έχουμε για το σώμα και την εικόνα μας, πότε τελικά την υιοθετεί μια γυναίκα;

Διαβάστε περισσότερα...

Τι προβλέπει ο νόμος για τα σκυλιά στις ελληνικές παραλίες;

14/08/2017

Φέτος μην τον αφήσεις στο σπίτι: Μαζί και στην παραλία!

Διαβάστε περισσότερα...

Τα πεφταστέρια του Αυγούστου ορατά από 11 έως 13 Αυγούστου

10/08/2017

Από αύριο το βράδυ το βλέμα στρέφεται ψηλά σ’ ένα απίστευτο θέαμα…

Διαβάστε περισσότερα...

Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης μαζί!

07/08/2017

Το εντυπωσιακό φαινόμενο που θα δούμε απόψε στον ελληνικό ουρανό!

Διαβάστε περισσότερα...