Χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών μέχρι την Πέμπτη – Απέκλεισαν την Ξερόλακα το πρωί οι εργαζόμενοι του Δήμου

19/06/2017

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Δήμο της χώρας τη Δευτέρα να κάνει απολύσεις!” αναφέρουν

Άρχισε από τα ξημερώματα, ο αποκλεισμός των γκαράζ καθαριότητας από εργαζομένους στο Δήμο της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας, μπλοκάροντας την έξοδο των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των σκουπιδιών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου η ΠΟΕ -ΟΤΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις συμβασιούχων στους Δήμους.

Στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Ξερόλακα, στην Πάτρα οι εργαζόμενοι έχουν παρατάξει τα απορριμματοφόρα στην κεντρική πύλη, έχουν αναρτήσει πανό και έχουν υψώσει μαύρες σημαίες.

xerolaka_tempo24.news_.jpg

Η κινητοποίηση αυτή θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη, οπότε έχει προκηρυχθεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζόμενων στην Τοπιή Αυτοδιοίκη. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες τέσσερις ημέρες δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.
Η ανακοίνωση:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Τώρα γενικός ξεσηκωμός!

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Συνεδρίασαν σήμερα Κυριακή  18/6 τα Δ.Σ.  των σωματείων με την συμμετοχή της Επιτροπής Αγωνα και πολλών εργαζομένων με αφορμή την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που  απολύει 15.000 συμβασιούχους στους ΟΤΑ και χαρακτηρίζει αντισυνταγματική ακόμα και την παράταση των συμβάσεων.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: Σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει ότι είναι ανεπίτρεπτη (!) η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάσει των άκυρων συμβάσεων (!), κατά παράβαση του συντάγματος, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον (!), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διεκδίκηση και των δεδουλευμένων λόγω αυτοδίκαιης ακυρότητας (!) των συμβάσεων.

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό. Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μετά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη νέα συμφωνία της 2ης  αξιολόγησης  η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μποναμά στους επιχειρηματικούς ομίλους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και των νεκροταφείων.

Εμείς τους λέμε: Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο. Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Κανένας δεν θα παίξει με το μεροκάματό μας, με την αξιοπρέπεια τη δικιά μας και των οικογενειών μας!

Απόφαση για 24ωρη απεργία  και καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων από την Δευτέρα, πήρε σήμερα  η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και με αφορμή την   απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικοί Συνέδριο.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ υιοθετεί τη θέση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, θέση που έχουν αναδείξει τα ταξικά συνδικάτα.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Δήμο της χώρας  τη Δευτέρα να κάνει απολύσεις!

Από σήμερα οργανώνουμε καταλήψεις αμαξοστασίων, συγκεντρώσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και ενημέρωση των εργαζομένων, ενώ οι δράσεις κλιμακώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Ιούνη. Κυριακό 25 Ιούνη συμμετέχουμε στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ –ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ που οργανώνει η Δημοτικοί Αρχή της Πάτρας ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.  Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

πηγή: tempo24.news

Μοιραστείτε το άρθρο:
2.500 προσλήψεις, χωρίς όριο ηλικίας “έταξε” σήμερα ο Τσίπρας για να… αρχίσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια!

27/06/2017

Με 4 προτάσεις στη σημερινή συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΝΑSA απαντάει στους “Αnonymous” σχετικά με τις αποκαλύψεις που “προγραμμάτιζε” να κάνει για τους εξωγήινους

27/06/2017

Δείτε τι έγινε τις τελευταίες ώρες

Διαβάστε περισσότερα...

Το πρόγραμμα των ψεκασμών για τα κουνούπια από το Δήμο Πατρέων.

27/06/2017

Κλείνουν τα νεκροταφεία για κάποιες ώρες Πέμπτη και Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα...

Νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό, λίγο πριν τον καύσωνα καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ – Ούτε ευρώ για σέρβις ή ανταλλακτικά

27/06/2017

Διαβάστε τη λίστα – Αύριο το Καραβάνι της Υγείας στην Αμαλιάδα

Διαβάστε περισσότερα...

H φωτιά το πρωί στα σκουπίδια έφερε και την… καθαριότητα στην Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου!

26/06/2017

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από το πριν και το μετά!

Διαβάστε περισσότερα...

1.8 εκ ευρώ τζίρο είχε “κρύψει” από την Εφορία κατάστημα με κινέζικα ενδύματα στην Πάτρα!

26/06/2017

Τεράστια η φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε από τους ελέγχους

Διαβάστε περισσότερα...