Το TEDx Patras επιστρέφει!

11/08/2017

Στα μέσα Οκτωβρίου η φετινή διοργάνωση

Το TEDxPatras επιστρέφει και φέτος στην πόλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 2015 και του 2016. Μία πολυμελής ομάδα εθελοντών προετοιμάζει από καιρό τη φετινή εκδήλωση, η οποία για πρώτη φορά θα διοργανωθεί Φθινόπωρο. Η ημερομηνία διεξαγωγής του πολυσυνεδρίου είναι η 14η Οκτωβρίου, όπως πάντοτε ημέρα Σάββατο.

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που συνδυάζει ζωντανές ομιλίες και TED Talks βίντεο. Σκοπός των TEDx εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσουν το έναυσμα για εις βάθος συζήτηση και δικτύωση των συμμετεχόντων. To “x” στις τοπικές αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις με την επωνυμία TEDx αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης.

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος σε ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τρεις διαφορετικούς “κόσμους”: Τεχνολογία (Technology), Ψυχαγωγία (Entertainment), Σχεδιασμός (Design). Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών δράσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος προσελκύοντας ομιλητές, θεατές και ιδέες από πολλά διαφορετικά πεδία.

Η Πάτρα είναι μία από τις λίγες ελληνικές πόλεις (και μία από τις χιλιάδες διεθνώς) που διοργανώνει σε ετήσια βάση μία εκδήλωση TEDx. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο TEDxPatras είχε τίτλο «Sea of Voices» και φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, ενώ το TEDxPatras 2016, με τίτλο «Opportunities», έγινε πέρυσι στο Royal Theater – Παλαιό Πτωχοκομείο.

Λεπτομέρειες για το φετινό TEDxPatras (τη θεματική, το χώρο διεξαγωγής του, τους ομιλητές, τα εργαστήρια κλπ) θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα από το τέλος Αυγούστου. Προς το παρόν, όπως λένε και οι διοργανωτές του φετινού TEDxPatras, «Save the date: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017».

Μοιραστείτε το άρθρο:
Έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Ξενοφώντα Ζολώτα έρχεται στην Πάτρα

16/10/2017

Από την Τράπεζα της Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα στα κόμικς στην Πάτρα, από 19 έως 21 Οκτωβρίου

16/10/2017

Από τη Λέσχη Αναιρέσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Η “Πατρα για τα Παιδιά” ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση στα Ψηλαλώνια

13/10/2017

Αναλυτική να ανακοίνωση της Προέδρου του Συλλόγου και δικηγόρου Μάγκυς Καμπισοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση βιβλίου με “live” από “Το Δόντι”

12/10/2017

Μια βραδιά με βιβλία και μουσική στο Μέγαρο Πραπόπουλου

Διαβάστε περισσότερα...

Στην Πάτρα το #GrowYourBusiness – Digital Training

09/10/2017

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Διαβάστε περισσότερα...

“Πνοές Ανέμων” στο Nέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

09/10/2017

Θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Διαβάστε περισσότερα...