Παρουσίαση βιβλίου με «live» από «Το Δόντι»

12/10/2017

Μια βραδιά με βιβλία και μουσική στο Μέγαρο Πραπόπουλου

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Καρώνη «Κινηματογραφικά σχόλια»

Μια  γιορτή   αφιερωμένη στο   σινεμά,   με   παρουσίαση   βιβλίου   και  μουσική   διοργανώνεται την Παρασκευή   13   Οκτωβρίου  στις  8.30   μ.μ.  στο   αίθριο   του   Μέγαρου   Πραπόπουλου,   σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί το βιβλίο  «Κινηματογραφικά σχόλια»  του Παναγιώτη Καρώνη  (εκδ. Το Δόντι) από τον συγγραφέα  Βασίλη Λαδά, ενώ παράλληλα θα διατίθενται   σε   τιμές   προσφοράς   βιβλία   για   τον   κινηματογράφο,   καθώς   και   εκδόσεις   και αναμνηστικά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ, σόουλ και κινηματογραφικής μουσικής με τους Δημήτρη Στεφανόπουλο (πιάνο) και Φανή Τσαϊλάκη (φωνή).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις – βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και το «Bizarre café» που εδρεύουν στο Μέγαρο Πραπόπουλου και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σύμπραξη πουαναμένεται άμεσα να επαναληφθεί.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα   κείμενα   του   βιβλίου,   γραμμένα   από   τον   Παναγιώτη   Καρώνη   για   127   ταινίες   από   την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή του τελευταίου μισού αιώνα, δεν πρέπει να εκληφθούνως κριτικές, αλλά ως σχόλια –κινηματογραφικά και όχι μόνο– μια και φέρουν την υπογραφή ενός μη   ειδικού,   με   την   έννοια   του   μη   φέροντος   καμία   περγαμηνή.   Αυτό   που   απασχολεί   τον συγγραφέα τους είναι η θεματική της ταινίας και οι προεκτάσεις της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η θεματική αυτή άγγιζε προβλήματα σύγχρονα, μα και πολυσυζητημένα παλαιότερα.

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας της Αρκαδίας. Παρακολούθησε ένα πενταετή κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο τον Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη και με διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα   Δίγκα. Έχει υπογράψει σκηνικά  για το  θέατρο και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα  βιβλίων και  αφίσες.

Άρθρα του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ζει, ζωγραφίζει και γράφει μεταξύ της Νεστάνης και της πόλης  των Πατρών.

Από το Δόντι έχουν κυκλοφορήσει πέντε παραμύθια σε δική του εικονογράφηση, καθώς και τέσσερις λαογραφικές μελέτες.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Ανοιξιάτικο Μάρκετ χειροτεχνών της Art yet Fun στην Αγορά Αργύρη

17/03/2018

Την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους

Διαβάστε περισσότερα...

Spring Art Yet Fun Market Χειροτεχνών στην Αγορά Αργύρη

14/03/2018

Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Διαβάστε περισσότερα...

«Το γλωσσικό Ιδίωμα της Ιθάκης» παρουσιάζεται στην Πάτρα

14/03/2018

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Διαβάστε περισσότερα...

«Οι αντάρτες της Μακεδονίας» του Κώστα Μακρή, έρχονται στο Royal!

08/03/2018

Με δύο παραστάσεις την Κυριακή 11 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο του Δημήτρη Κρεμαστινού «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες»

08/03/2018

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνιος Διαγωνισμός με θέμα: «Κολλημένος στο διαδίκτυο; Ποτέ»

08/03/2018

Από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας – Μέχρι τις 31 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα...