Παρουσίαση βιβλίου με «live» από «Το Δόντι»

12/10/2017

Μια βραδιά με βιβλία και μουσική στο Μέγαρο Πραπόπουλου

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Καρώνη «Κινηματογραφικά σχόλια»

Μια  γιορτή   αφιερωμένη στο   σινεμά,   με   παρουσίαση   βιβλίου   και  μουσική   διοργανώνεται την Παρασκευή   13   Οκτωβρίου  στις  8.30   μ.μ.  στο   αίθριο   του   Μέγαρου   Πραπόπουλου,   σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί το βιβλίο  «Κινηματογραφικά σχόλια»  του Παναγιώτη Καρώνη  (εκδ. Το Δόντι) από τον συγγραφέα  Βασίλη Λαδά, ενώ παράλληλα θα διατίθενται   σε   τιμές   προσφοράς   βιβλία   για   τον   κινηματογράφο,   καθώς   και   εκδόσεις   και αναμνηστικά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ, σόουλ και κινηματογραφικής μουσικής με τους Δημήτρη Στεφανόπουλο (πιάνο) και Φανή Τσαϊλάκη (φωνή).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις – βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και το «Bizarre café» που εδρεύουν στο Μέγαρο Πραπόπουλου και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σύμπραξη πουαναμένεται άμεσα να επαναληφθεί.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα   κείμενα   του   βιβλίου,   γραμμένα   από   τον   Παναγιώτη   Καρώνη   για   127   ταινίες   από   την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή του τελευταίου μισού αιώνα, δεν πρέπει να εκληφθούνως κριτικές, αλλά ως σχόλια –κινηματογραφικά και όχι μόνο– μια και φέρουν την υπογραφή ενός μη   ειδικού,   με   την   έννοια   του   μη   φέροντος   καμία   περγαμηνή.   Αυτό   που   απασχολεί   τον συγγραφέα τους είναι η θεματική της ταινίας και οι προεκτάσεις της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η θεματική αυτή άγγιζε προβλήματα σύγχρονα, μα και πολυσυζητημένα παλαιότερα.

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας της Αρκαδίας. Παρακολούθησε ένα πενταετή κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο τον Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη και με διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα   Δίγκα. Έχει υπογράψει σκηνικά  για το  θέατρο και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα  βιβλίων και  αφίσες.

Άρθρα του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ζει, ζωγραφίζει και γράφει μεταξύ της Νεστάνης και της πόλης  των Πατρών.

Από το Δόντι έχουν κυκλοφορήσει πέντε παραμύθια σε δική του εικονογράφηση, καθώς και τέσσερις λαογραφικές μελέτες.

Μοιραστείτε το άρθρο:
7ο kitesurf festival

12/07/2018

O Φάρος Δρεπάνου μας περιμένει…

Διαβάστε περισσότερα...

Η Γιορτή της Δράσης μας…

27/06/2018

Tριήμερο εκδηλώσεων από την «Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων!

Διαβάστε περισσότερα...

“Music on Board” no7

26/06/2018

Mια γιορτή της street κουλτούρας, που σκοπό έχει να «ταρακουνήσει» την πόλη μας.

Διαβάστε περισσότερα...

ArtWalk 3

24/06/2018

Ξενάγηση από την Art in Progress για το 3o Street Art Festival Patras

Διαβάστε περισσότερα...

Το Summer Art Yet Fun Market αλλάζει ημερομηνίες…

17/06/2018

Στο ΙΟΝΙΟ στην Πλαζ, στις 22 και 23 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα...

H ώρα της απονομής των βραβείων του 7ου Φωτομαραθώνιου

31/05/2018

Την Κυριακή 3 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα...