Παρουσίαση βιβλίου με “live” από “Το Δόντι”

12/10/2017

Μια βραδιά με βιβλία και μουσική στο Μέγαρο Πραπόπουλου

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Καρώνη «Κινηματογραφικά σχόλια»

Μια  γιορτή   αφιερωμένη στο   σινεμά,   με   παρουσίαση   βιβλίου   και  μουσική   διοργανώνεται την Παρασκευή   13   Οκτωβρίου  στις  8.30   μ.μ.  στο   αίθριο   του   Μέγαρου   Πραπόπουλου,   σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί το βιβλίο  «Κινηματογραφικά σχόλια»  του Παναγιώτη Καρώνη  (εκδ. Το Δόντι) από τον συγγραφέα  Βασίλη Λαδά, ενώ παράλληλα θα διατίθενται   σε   τιμές   προσφοράς   βιβλία   για   τον   κινηματογράφο,   καθώς   και   εκδόσεις   και αναμνηστικά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ, σόουλ και κινηματογραφικής μουσικής με τους Δημήτρη Στεφανόπουλο (πιάνο) και Φανή Τσαϊλάκη (φωνή).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις – βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και το «Bizarre café» που εδρεύουν στο Μέγαρο Πραπόπουλου και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σύμπραξη πουαναμένεται άμεσα να επαναληφθεί.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα   κείμενα   του   βιβλίου,   γραμμένα   από   τον   Παναγιώτη   Καρώνη   για   127   ταινίες   από   την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή του τελευταίου μισού αιώνα, δεν πρέπει να εκληφθούνως κριτικές, αλλά ως σχόλια –κινηματογραφικά και όχι μόνο– μια και φέρουν την υπογραφή ενός μη   ειδικού,   με   την   έννοια   του   μη   φέροντος   καμία   περγαμηνή.   Αυτό   που   απασχολεί   τον συγγραφέα τους είναι η θεματική της ταινίας και οι προεκτάσεις της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η θεματική αυτή άγγιζε προβλήματα σύγχρονα, μα και πολυσυζητημένα παλαιότερα.

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας της Αρκαδίας. Παρακολούθησε ένα πενταετή κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο τον Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη και με διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα   Δίγκα. Έχει υπογράψει σκηνικά  για το  θέατρο και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα  βιβλίων και  αφίσες.

Άρθρα του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ζει, ζωγραφίζει και γράφει μεταξύ της Νεστάνης και της πόλης  των Πατρών.

Από το Δόντι έχουν κυκλοφορήσει πέντε παραμύθια σε δική του εικονογράφηση, καθώς και τέσσερις λαογραφικές μελέτες.

Μοιραστείτε το άρθρο:
“Το κορίτσι που επιμένει” στο θέατρο Act

15/12/2017

Ένα παραμύθι σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Χορωδία Αντηχώ γιορτάζει τα Χριστούγεννα!

14/12/2017

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα...

Το Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης για την οδική ασφάλεια

14/12/2017

Από την Αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το χριστουγεννιάτικο Market της Art Yet Fun – Όλες οι συμμετοχές

14/12/2017

Μεγαλύτερη από ποτέ η γιορτή των χειροτεχνών στην Πάτρα – δείτε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και τις συμμετοχές

Διαβάστε περισσότερα...

Βραδιά σύγχρονου χορού στο Dansarte

14/12/2017

Με δύο καινοτόμα έργα

Διαβάστε περισσότερα...

Η παιδική παράσταση “Όσο πιο γρήγορα” στο Royal

12/12/2017

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

Διαβάστε περισσότερα...