Στην Πάτρα του 2017 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν ακόμη βόθρους – Πότε και σε ποιες περιοχές ξεκινούν τα έργα για το δίκτυο αποχέτευσης

11/11/2017

Το συνολικό μήκος του υπό κατασκευή δικτύου θα ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα

Μπορεί ο βιολογικός καθαρισμός της Πάτρας να βρίσκεται σε λειτουργία από το 2001, ωστόσο σήμερα, το 2017, χιλιάδες νοικοκυριά του διευρυμένου Δήμου Πατρέων εξυπηρετούνται ακόμη με βόθρους. Ήδη από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 η δημοτική Αρχή έχει προβλέψει έργα και υποδομές που αφορούν την αποχέτευση, για την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και το ερχόμενο διάστημα αρχίζουν τα έργα από τη ΔΕΥΑΠ.

Σύμφωνα με δημοτικές πηγές, το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι δημοπρατήσεις μιας σειράς έργων για την κατασκευή δικτύου αγωγών λυμάτων, συνολικό προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ, καθώς ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και τα έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Να σημειωθεί ότι το συνολικό μήκος του υπό κατασκευή δικτύου θα ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποχέτευσης των τελευταίων ετών που έγιναν στην Πάτρα.

Οι περιοχές παρέμβασης είναι οι εξής:

Στην Παραλία Προαστείου (κάτω από την Εθνική Οδό), όπου θα κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους οχτώ χιλιομέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Στα Βραχνέικα, Μονοδέντρι, Ροίτικα, Μιντιλόγλι, Παραλία, Οβρυά, Σαραβάλι, όπου θα κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 60  χιλιομέτρων, όπως και τέσσερα αντλιοστάσια, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

σε ό,τι αφορά την περιοχή των Βραχνεΐκων, έχουν υποβληθεί για έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης και στόχος είναι τους πρώτους μήνες του 2018 να γίνει η δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης.

Επίσης προγραμματίζονται παρεμβάσεις για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 13.385 μ. στην παραλιακή ζώνη από Αγ. Ανδρέα έως ποταμό Γλαύκο και στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονας –  πλαζ – κάμπινγκ Αγυιάς.

 

Πηγή: thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:
Περισσότερα απο 300 περιστατικά αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός το τριήμερο του Καρναβαλιού

20/02/2018

Παρόντες και φέτος

Διαβάστε περισσότερα...

Γιος πυροβόλησε σήμερα το πρωί 5 φορές τη μητέρα του στην Κεφαλονιά

16/02/2018

Σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα σε Νοσοκομείο της Αθήνας με ελικόπτερο

Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή στα 35 του χρόνια ο Θανάσης Μπαλαφούτης

16/02/2018

Μετά από μάχη με ασθένεια

Διαβάστε περισσότερα...

Σε 478 προσλήψεις για απόφοιτους γυμνασίου προχωρά ο ΟΑΕΔ

16/02/2018

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι – Τα δικαιολογητικά

Διαβάστε περισσότερα...

Οι δύο μεγάλες παρελάσεις, τα άρματα, η σειρά παρέλασης και η μετάδοση της ΕΡΤ

16/02/2018

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο Δήμος Πατρέων και πότε βγαίνει το πλήρωμά σας

Διαβάστε περισσότερα...

Με αλυσίδες στα ορεινά Αχαΐας – Ηλείας – Αιτ/νίας μετά τις χτεσινές χιονοπτώσεις

16/02/2018

Δείτε αναλυτικά τους δρόμους που έχουν εμπόδια

Διαβάστε περισσότερα...