Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου

06/03/2018

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων, για μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Το Μουσείο διαθέτει συλλογές που αφορούν

στην καλλιέργεια της γης και την παρασκευή ψωμιού, στην καλλιέργεια του αμπελιού, στην παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, στην κτηνοτροφία, στα αντικείμενα οικιακής χρήσης, στην επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό. Παρουσιάζεται επίσης υλικό από αστικά παραδοσιακά εργαστήρια όπως υφαντική με εργοστασιακό αργαλειό, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο Σχοινοποιείο και Τυπογραφείο.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων, στεγάζεται στην αίθουσα Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου (πλατεία Κορύλλων-΄Ανω Πόλη).

Τα σχολεία πραγματοποιούν οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στο χώρο, παρακολουθώντας και γνωρίζοντας από κοντά τα εκθέματα και την χρήση τους.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις των σχολείων, πραγματοποιούνται σε ομάδες μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (μέχρι 25 άτομα).

Το Μουσείο δέχεται τους μαθητές κάθε Τρίτη & Πέμπτη πρωινές ώρες.

Για τον σωστό προγραμματισμό των ξεναγήσεων, θα πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση συμμετοχής από τους εκπαιδευτικούς του ενδιαφερόμενου σχολείου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων και να αποσταλεί μέσω e-mail.: panagopoulou@patrasculture.gr. Η αίτηση συμμετοχής έχει σταλεί στα αρμόδια τμήματα πολιτιστικών θεμάτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Παράλληλα για τους μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, διατίθεται Μουσειοσκευή με εκπαιδευτικές δραστηριότητες προετοιμασίας πριν την επίσκεψη ή επεξεργασίας στην τάξη σε περίπτωση αδυναμίας επίσκεψης, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του τοπικού πολιτιστικού δικτύου «Οι φύλακες της Μνήμης» της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται και για συλλόγους, σωματεία καθώς και άλλους φορείς της πόλης.

Εκτός από τα οργανωμένα προγράμματα ξεναγήσεων το μουσείο είναι ανοικτό για όλους τους επισκέπτες καθημερινά 8.00π.μ έως 2.00μ.μ (εκτός Κυριακής & Δευτέρας)

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610 624088, 621523 καθημερινά και ώρα 9.00 έως 14.00 (εκτός Τρίτης, Πέμπτης & Σαββατοκύριακου)

Μοιραστείτε το άρθρο:
Έρχεται το Art yet Fun Market, η γιορτή των Χειροτεχνών, μαζί με το Φεστιβάλ Λαμπάδας

10/04/2019

Tο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου να περάσετε οπωσδήποτε από το ξενοδοχείο Αστήρ,

Διαβάστε περισσότερα...

Οι λεπτομέρειες για το Ανοιξιάτικο Μάρκετ Χειροτεχνών της Art yet Fun

07/04/2019

Με, όπως πάντα, δεκάδες συμμετοχές χειροτεχνών, χιλιάδες είδη, από κόσμημα και είδη δώρου, έως διακοσμητικά και είδη για το σπίτι και το παιδί. Kαι μαζί το Φεστιβάλ Λαμπάδας του 2019

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Art Yet Fun Market στην Αγορά Αργύρη: το πλήρες πρόγραμμα

13/12/2018

Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις του μεγάλου τριήμερου Μάρκετ Χειροτεχνών

Διαβάστε περισσότερα...

Το Χριστουγεννιάτικο Μάρκετ της Art Yet Fun

26/11/2018

Σημειώστε τις ημερομηνίες!

Διαβάστε περισσότερα...

O «Σκύλος με σπίτι» επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+

09/10/2018

Ένας σκύλος γίνεται φίλος με μια γάτα «πρόσφυγα»…
και η περιπέτεια ξεκινά!


Διαβάστε περισσότερα...

Λιανοτράγουδα – Ερωτικά δημοτικά δίστιχα και γυρίσματα

08/10/2018

Παρουσίαση στο Baron Rouge

Διαβάστε περισσότερα...