Κινητοποίηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου, καθώς τους διώχνουν από τα μισθωμένα ξενοδοχεία

16/03/2018

Τελεσίγραφο από τους ξενοδόχους για τις 20 Μαρτίου

Σε διήμερη κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της στέγασης και τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο θέμα της στέγασης, οι φοιτητικοί σύλλογοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «130 φοιτητές εστίας απειλούνται να μείνουν στον δρόμο, καθώς δεν έχει λυθεί το οικονομικό θέμα με τα ξενοδοχεία, όπου στεγάζονται».

Αντιμέτωποι με την έξωση από ξενοδοχεία της περιοχής, οι φοιτητές πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο κτίριο της πρυτανείας και αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες.

Οπως ανέφερε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών στα Φοιτητικά Νέα «Λόγω της μη εξόφλησης χρεών του υπουργείου Παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τους ξενοδόχους που στεγάζουν 130 πρωτοετείς εστιακούς μέχρι να υπάρξει διαθέσιμο δωμάτιο στην εστία, τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα δωμάτιά τους. Αυτό βάζει πρόωρο τέλος στις προσπάθειές τους να μορφωθούν, αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να γυρίσουν πίσω στις πόλεις τους».

Ωστόσο, χθες το απόγευμα με ανακοίνωσή του το Δ.Σ./Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αναφέρει: «Ηδη καλύφθηκε για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017, το κόστος όλων των ξενοδοχείων για τη διαμονή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και μπορούν να παραμείνουν στα δωμάτιά τους».

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ξενοδόχοι που φιλοξενούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στις εγκαταστάσεις τους για να ξεκαθαρίσουν πως αν δεν τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις προς αυτούς, τότε θα διακόψουν την παροχή των υπηρεσιών τους με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς στέγη εκατοντάδες άτομα.
Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:
Σε χθεσινή ανακοίνωση του, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνωρίζει πως οι φοιτητές διαμένουν στα ξενοδοχεία μας, όμως δεν μας έχει παράσχει τις τυπικές συμβάσεις μίσθωσης των δωματίων, οι όποιες είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της μεταξύ μας συμφωνίας. Μέχρι σήμερα είχαμε μόνο προφορικές υποσχέσεις από τους φορείς του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι όποιες δεν είναι ικανές να στηρίξουν την επαγγελματική συμφωνία μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων, ενώ δεν είναι αυτές που ο νόμος ορίζει. Από μέρους μας έχει δοθεί διορία, καλή τη πίστη, για την υπογραφή των συμβάσεων από τον Ιανουάριο 2018 , όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε διακοπή των υπηρεσιών μας προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την ΦΕΠ την Τρίτη, 20/03/2018, εάν δεν τακτοποιηθούν οι τυπικές υποχρεώσεις τους προς εμάς, αποστέλλοντάς μας τις συμβάσεις που καλύπτουν την διαμονή των φοιτητών για όλους τους προηγούμενους μήνες, έως και την Δευτέρα, 30/04/2018 (καταληκτική ημερομηνία πριν την έναρξη του νέου διαγωνισμού στέγασης των φοιτητών της ΦΕΠ), όπως ο νόμος ορίζει.

Μοιραστείτε το άρθρο:








Πλάτωνας και Αριστοτέλης “κοσμούν” τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

16/09/2020

Πως αναπαριστούνται στη “Σχολή των Αθηνών”

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλιακές εκλάμψεις και διαστημικές καταιγίδες

16/09/2020

Τι αναμένουν για φέτος οι επιστήμονες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαινίστηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις στην Ξάνθη

16/09/2020

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα του 18ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα...

Υπολείμματα λατρευτικών δείπνων στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Αίγιο

20/08/2020

Οσα έφερε στο φως η ανασκαφή

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλονται εκδηλώσεις του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

20/08/2020

Δείτε ποιές

Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ μέχρι 31 Αυγούστου

08/08/2020

Τί νέο ισχύει

Διαβάστε περισσότερα...