Μυστικά από τους ειδικούς για να έχετε την καλύτερη πτήση!

09/04/2018

Πώς θα… κάτσετε για να μην ταλαιπωρηθείτε

Βαλίτσες, εισιτήριο και έφυγες για άλλη πόλη, χώρα, ήπειρο! Απολαμβάνεις τη θέα (αν κάθεσαι στο παράθυρο), περιμένεις πώς και πώς να ακούσεις αυτό το «καφέ, τσάι, παρακαλώ;» και να δεις το ζεστό σου γεύμα να σερβίρεται!

Στον αντίποδα, μπορεί το ταξίδι να είναι μακρύ και κουραστικό ή ακόμη να μην βολεύεσαι στη θέση σου. Δεν θα ήθελες να ξέρεις ποια είναι η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο ώστε την επόμενη φορά να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου;

Ένας πιλότος εμπορικού αεροσκάφους μας αποκαλύπτει τα «μυστικά των αιθέρων»! Με λίγα λόγια, μας λέει που πρέπει να κάτσουμε για να έχουμε την καλύτερη πτήση.
Από ότι φαίνεται υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις σε ένα αεροπλάνο που είναι καλύτερες από τις άλλες.

Ο πιλότος Jonny Knowlson, γνωστός και ως Jonny the Pilot, μας αποκαλύπτει που πρέπει να κάτσουμε για να αποφύγουμε τις αναταράξεις, να κάνουμε τον καλύτερο ύπνο αλλά και από που είναι η πιο γρήγορη έξοδος.

Αναταράξεις
Αν σε ενοχλούν οι αναταράξεις και τα κενά αέρος, είναι καλύτερο να κάτσεις στα φτερά του αεροπλάνου. Όσο πιο κοντά στο κέντρο του αεροσκάφους κάτσεις, τόσο πιο ήρεμη πτήση θα έχεις.

Καλός ύπνος
Για να έχεις ησυχία και – συνεπώς – να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι, πρέπει να κάτσεις όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις μηχανές. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι πιο ακριβά αν κάτσεις στην πρώτη θέση, αλλιώς μπορείς να διαλέξεις διάδρομο. Αυτές οι θέσεις είναι πιο ήσυχες από το να κάτσεις στο παράθυρο, αλλά χάνεις τη θέα. Οι καλύτερες θέσεις για ύπνο είναι προς τη μέση της καμπίνας, μακριά από τις τουαλέτες και τον χώρο των αεροσυνοδών.

Τεντωθείτε
Οι γονείς με παιδιά βρίσκουν ως καλύτερες θέσεις αυτές με το διαχωριστικό, πίσω από την πρώτη θέση. Ο έξτρα χώρος μπροστά – καθώς δεν υπάρχει άλλη θέση – σου δίνει άνεση για να τεντώσεις τα πόδια σου. 
Μπορείς να τοποθετήσεις καλύτερα τα πράγματά σου στο ντουλαπάκι από πάνω, ώστε να εξοικονομήσεις χώρο στα πόδια.  Ωστόσο, μπορεί το τραπεζάκι και το monitor να είναι τοποθετημένα στο μπράτσο της θέσης, κάτι που μπορεί να περιορίσει τη χωρητικότητά της. Επίσης, μπορεί να έχει πολύ κόσμο μπροστά, στην τουαλέτα.

Γρήγορη έξοδος
Αν θες να βγεις γρήγορα από το αεροπλάνο, μόλις αυτό προσγειωθεί, οι μπροστινές και οι τελευταίες σειρές αποβιβάζονται πρώτες, και πάντα οι έξοδοι είναι στα αριστερά.
Ωστόσο, αναφέρει, ότι η καλύτερη θέση από όλες είναι η… δική του! «Ελάτε να πείτε ένα γεια πριν ή μετά την πτήση και θα δείτε!»

πηγή: bovary.gr

Μοιραστείτε το άρθρο: