Η Κυβέρνηση «τιμωρεί» τον Αμβρόσιο με επιδεικτική απουσία εκπροσώπων στη γιορτή της Παναγίας Τρυπητής

13/04/2018

Απών και ο Δήμαρχος Αιγίου – Τι κάνει η Ν.Δ.

Χωρίς εκπροσωπήσεις  από πλευράς Δημάρχου αλλά και Κυβέρνησης, γιορτάζει σήμερα την Πολιούχο της, Ζωοδόχο Πηγή η Αιγιάλεια, με χιλιάδες προσκυνητές .

Η Κυβέρνηση, επέλεξε να μην υπάρξει η καθιερωμένη εκπροσώπηση στη γιορτή, παρότι η πρόσκληση Δήμου και Εκκλησίας στάλθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η στάση ερμηνεύεται ως «απάντηση» στον δεσπότη και στις συχνές «φλογερές» του δηλώσεις.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η εξήγηση που έδωσε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89, 4 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, ότι ο ίδιος θα παραστεί διακριτικά, αλλά όχι στις εκδηλώσεις, «όσο ο Μητροπολίτης δεν διαχωρίζει τη θρησκεία από την πολιτική και την Εκκλησία από την Πολιτεία».

Υποβαθμισμένη και η εκπροσώπηση της ΝΔ , που αποφάσισε να στείλει στο Αίγιο την αν.γραμματέα οργανωτικού νήσων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

Στο μεταξύ,  ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της Πολιτείας και το παρασκήνιο που παίχτηκε στο θέμα των απορριμμάτων, δεν θα παραστεί σε καμία εκδήλωση, αντίθετα με τη δημοτική αρχή που θα’ ναι παρούσα.

 

ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ

Χθες βράδυ, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία, με κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, ενώ, σήμερα, στις 8 π.μ., στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσουν ο Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου και Μυκόνου Δωρόθεος Β’, ο ιεράρχης Πατρών Χρυσόστομος (ο οποίος θα μιλήσει από του άμβωνος) και ο τοπικός ποιμενάρχης Αμβρόσιος, οι οποίοι θα ακολουθήσουν και τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, με την πομπή να ξεκινά στις 10.45 π.μ, για να καταλήξει στην πλατεία Αγίας Λαύρας, συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων και πολλών Φιλαρμονικών, από Αίγιο, Ακράτα, Αιγείρα, Μεσολόγγι, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο κλείσιμο του τελετουργικού της ημέρας, λόγο θα εκφωνήσει ο κ. Δωρόθεος Β’. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, η εικόνα της Παναγίας Τρυπητής θα παραμείνει στο κέντρο του ναού, και ακολούθως, θα επανατοποθετηθεί στον θρόνο της.

 

πηγή: skaipatras.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:








Πλάτωνας και Αριστοτέλης “κοσμούν” τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

16/09/2020

Πως αναπαριστούνται στη “Σχολή των Αθηνών”

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλιακές εκλάμψεις και διαστημικές καταιγίδες

16/09/2020

Τι αναμένουν για φέτος οι επιστήμονες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαινίστηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις στην Ξάνθη

16/09/2020

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα του 18ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα...

Υπολείμματα λατρευτικών δείπνων στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Αίγιο

20/08/2020

Οσα έφερε στο φως η ανασκαφή

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλονται εκδηλώσεις του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

20/08/2020

Δείτε ποιές

Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ μέχρι 31 Αυγούστου

08/08/2020

Τί νέο ισχύει

Διαβάστε περισσότερα...