Την Παρασκευή τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Δημήτρη Κάσδαγλη «AB OVO»

08/05/2018

Στη Γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της, με τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη, φιλοξενώντας την τελευταία του δουλειά, στην πρώτη ατομική του έκθεση, με τίτλο “AB OVO”. Πρόκειται για έργα που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες, περίοδο στην οποία ο εικονογράφος μπήκε σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού.

Αφορμή, ένα εικαστικό παιχνίδι που ξεκίνησε, πριν έναν ακριβώς χρόνο, σε μια ερημική παραλία. Εφήμερες μορφές από κάρβουνο πάνω σε πέτρα, ζωγραφισμένες επί τόπου και αφημένες εκεί για να ανακαλυφθούν, έως ότου μοιραία σβήσουν. Στον δημιουργό, απέμενε το φωτογραφικό στιγμιότυπο, ενθύμιο της χαράς που προσφέρει η δημιουργία.

Το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε και βγήκε από τα όρια της παραλίας. Προστέθηκαν νέα υλικά, μπήκαν κανόνες και ο εικονογράφος οδηγήθηκε, μοιραία λες, σε παλιά και γνώριμα εικαστικά μονοπάτια, αλλά και σε νέους γι’ αυτόν τρόπους έκφρασης. Οι πέτρες που άφηναν τον τόπο τους άλλαξαν όψη. Έγιναν πουλιά για να μπορούν να ταξιδέψουν πιο εύκολα. Πήραν τη συμβολική μορφή κουκουβάγιας και άφησαν την παραλία που γεννήθηκαν για να ταξιδέψουν τον κόσμο. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η παιδικότητα της φύσης του παιχνιδιού, η ανάγκη για έκφραση μέσα από την σκανδαλιάρικη διάθεση για εξερεύνηση και δημιουργία.

Δώδεκα μήνες αργότερα, ένας κύκλος κλείνει. Τα έργα της έκθεσης αυτής είναι ενδεικτικά δείγματα του αντίκτυπου που είχε ως τώρα το παιχνίδι αυτό σε προσωπικό επίπεδο, είναι Τέχνη για τη σπίθα της δημιουργίας και πού μπορεί αυτή να σε οδηγήσει.

AB OVO στα λατινικά θα πει «από το αυγό». Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «εξ αρχής», μπορεί και να υποδηλώνει όμως και την ολότητα ενός αντικειμένου. Με την ίδια τη φράση να γίνεται στη γραφή της από λόγος, σύμβολο εικονιστικό, είναι ένας τίτλος ταιριαστός για ένα νέο ξεκίνημα, πόσο μάλλον για μια  έκθεση με πρωταγωνίστριες κουκουβάγιες.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2018        

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

                              Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00 

                               Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

 

Σύντομo Βιογραφικό Σημείωμα

Δημήτρης Κάσδαγλης

Ο Δημήτρης Κάσδαγλης είναι εικονογράφος. Κυρίως σε βιβλία, κυρίως για παιδιά. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τα πέντε του. Από τότε έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς, σπουδάσει με υποτροφίες, πάρει μέρος σε εκθέσεις, δώσει ομιλίες, διδάξει, τυπωθεί, κυκλοφορήσει, γίνει τοιχογραφία, χτυπηθεί τατουάζ. Έχει φτάσει αισίως τα 38 και θέλει τουλάχιστον να τα εκατοστίσει – έχει πολλά να κάνει ακόμα!

Μοιραστείτε το άρθρο:
Έρχεται το Art yet Fun Market, η γιορτή των Χειροτεχνών, μαζί με το Φεστιβάλ Λαμπάδας

10/04/2019

Tο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου να περάσετε οπωσδήποτε από το ξενοδοχείο Αστήρ,

Διαβάστε περισσότερα...

Οι λεπτομέρειες για το Ανοιξιάτικο Μάρκετ Χειροτεχνών της Art yet Fun

07/04/2019

Με, όπως πάντα, δεκάδες συμμετοχές χειροτεχνών, χιλιάδες είδη, από κόσμημα και είδη δώρου, έως διακοσμητικά και είδη για το σπίτι και το παιδί. Kαι μαζί το Φεστιβάλ Λαμπάδας του 2019

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Art Yet Fun Market στην Αγορά Αργύρη: το πλήρες πρόγραμμα

13/12/2018

Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις του μεγάλου τριήμερου Μάρκετ Χειροτεχνών

Διαβάστε περισσότερα...

Το Χριστουγεννιάτικο Μάρκετ της Art Yet Fun

26/11/2018

Σημειώστε τις ημερομηνίες!

Διαβάστε περισσότερα...

O «Σκύλος με σπίτι» επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+

09/10/2018

Ένας σκύλος γίνεται φίλος με μια γάτα «πρόσφυγα»…
και η περιπέτεια ξεκινά!


Διαβάστε περισσότερα...

Λιανοτράγουδα – Ερωτικά δημοτικά δίστιχα και γυρίσματα

08/10/2018

Παρουσίαση στο Baron Rouge

Διαβάστε περισσότερα...