Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «σκούπα» τα ξημερώματα, για την απομάκρυνση των μεταναστών από «ΑΒΕΞ» και «Λαδόπουλου»

15/05/2018

Tους «ξύπνησε» η αστυνομία με 10 διμοιρίες των ΜΑΤ στις 6 το πρωί

Με απόλυτο αιφνιδιασμό ενήργησαν, στις 5.50 τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σε μία μεγάλη επιχείρησης εκκένωσης των πρώην εργοστασίων Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ, απέναντι από το νότιο λιμάνι της Πάτρας, για την απομάκρυνση 611 αλλοδαπών και μεταφορά τους εκτός πόλης, σε δομές κράτησης ή φιλοξενίας, με λεωφορεία, οι οποίοι ήσαν συνεργάσιμοι.Εκεί θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους.

Μετείχαν 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.Παρόντες στην αστυνομική επιχείρηση ήσαν 2 εισαγγελείς ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιάρη, αφού ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και 4 ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω 350 αστυνομικοί, 10 διμοιρίες ΜΑΤ κ.ά. και είχε σχεδιαστεί εδώ και περίπου 2 εβδομάδες,οι οποίοι εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Παρούσα είναι και η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Χρήστος Δραγατάκης.

Παρών στην επιχείρηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη τόνισε ότι η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και ανέφερε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

«Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες. Η κ. Τσιριγώτη τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους μετανάστες και η επιχείρηση, από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της, εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Παρών στην επιχείρηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι όλα εξελίχθησαν με απόλυτη ομαλότητα τονίζοντας ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα». «Η Κυβέρνηση συνεπής στις δεσμεύσεις της σήμερα ενήργησε την πλήρη εκκένωση ων άτυπων καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών. Ευχαριστώ και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και ιδιαίτερα εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση τηρώντας κατά απόλυτο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών» σημείωσε ο κ. Φιλιππάκος.

Επισήμανε, τέλος, ότι «πρόκειται για ένα θέμα που δεν τελειώνει την επόμενη ημέρα και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα επιβαλλόμενα μέτρα, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία που πρέπει και να μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση και στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Κλειστή παρέμεινε έως τις 8.30 περίπου η Ακτή Δυμαίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

πηγή: skaipatras.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:
Απεργία των ΜΜΕ την Τρίτη και γενική απεργία την Τετάρτη

27/11/2018

Χωρίς τρένα και πλοία την Τετάρτη και η Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα...

Την Τρίτη ανοίγουν οι αιτήσεις για τις 588 θέσεις εργασίες στις φυλακές όλης της Ελλάδας

11/06/2018

Μέχρι τις 27 Ιουνίου ο διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Κοινωνικού Τουρισμού – Έως τις 17 Ιουνίου

06/06/2018

Δείτε ποιοι δικαιούνται και για ποια περίοδο

Διαβάστε περισσότερα...

875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών

06/06/2018

Δείτε τους τομείς και τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με τις ενστάσεις του προηγούμενου διαγωνισμού

Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτες αποκαλύψεις στη δίκη του 47χρονου από την Πάτρα που βιάζε την κόρη του και άλλα ανήλικα παιδιά

06/06/2018

30 χρόνια φυλάκιση και μια απόπειρα αυτοκτονίας ανάμεσα στα άλλα!

Διαβάστε περισσότερα...

Άνδρας έπεσε σήμερα το πρωί από τον 5ο όροφο στην Αρόη

06/06/2018

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Διαβάστε περισσότερα...