Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «σκούπα» τα ξημερώματα, για την απομάκρυνση των μεταναστών από «ΑΒΕΞ» και «Λαδόπουλου»

15/05/2018

Tους «ξύπνησε» η αστυνομία με 10 διμοιρίες των ΜΑΤ στις 6 το πρωί

Με απόλυτο αιφνιδιασμό ενήργησαν, στις 5.50 τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σε μία μεγάλη επιχείρησης εκκένωσης των πρώην εργοστασίων Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ, απέναντι από το νότιο λιμάνι της Πάτρας, για την απομάκρυνση 611 αλλοδαπών και μεταφορά τους εκτός πόλης, σε δομές κράτησης ή φιλοξενίας, με λεωφορεία, οι οποίοι ήσαν συνεργάσιμοι.Εκεί θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους.

Μετείχαν 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.Παρόντες στην αστυνομική επιχείρηση ήσαν 2 εισαγγελείς ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιάρη, αφού ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και 4 ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω 350 αστυνομικοί, 10 διμοιρίες ΜΑΤ κ.ά. και είχε σχεδιαστεί εδώ και περίπου 2 εβδομάδες,οι οποίοι εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Παρούσα είναι και η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Χρήστος Δραγατάκης.

Παρών στην επιχείρηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη τόνισε ότι η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και ανέφερε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

«Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες. Η κ. Τσιριγώτη τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους μετανάστες και η επιχείρηση, από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της, εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Παρών στην επιχείρηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι όλα εξελίχθησαν με απόλυτη ομαλότητα τονίζοντας ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα». «Η Κυβέρνηση συνεπής στις δεσμεύσεις της σήμερα ενήργησε την πλήρη εκκένωση ων άτυπων καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών. Ευχαριστώ και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και ιδιαίτερα εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση τηρώντας κατά απόλυτο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών» σημείωσε ο κ. Φιλιππάκος.

Επισήμανε, τέλος, ότι «πρόκειται για ένα θέμα που δεν τελειώνει την επόμενη ημέρα και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα επιβαλλόμενα μέτρα, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία που πρέπει και να μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση και στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Κλειστή παρέμεινε έως τις 8.30 περίπου η Ακτή Δυμαίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

πηγή: skaipatras.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:
Νέα απεργία στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας

22/05/2018

Δεμένα τα καράβια στις 30 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα...

200 πρόβατα έκαναν φτερά σε μια βραδιά κοντά στο Αγρίνιο!

22/05/2018

«X – Files» Made In Agrinio…

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμος Πατρέων καλεί σε συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τρίτη 22 Μαΐου

21/05/2018

Από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ!

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα η προθεσμία στο Υπουργείο για τα δρομολόγια Πάτρα – Κεφαλλονιά – Ιθάκη

21/05/2018

Για όλους τους μήνες του χρόνου

Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικοί πρόλαβαν 48χρονο λίγο πριν την αυτοκτονία στη βεράντα του!

21/05/2018

Χτες βράδυ στο Αγρίνιο

Διαβάστε περισσότερα...

Εξιχνιάστηκε διπλή διάρρηξη στο Αίγιο… μόλις 2 χρόνια μετά!

21/05/2018

Ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος που ήξερε τι έκανε

Διαβάστε περισσότερα...