Επανέρχονται οι αλληλέγγυοι καταγγέλλοντας τους λιμενικούς στο Λιμάνι της Πάτρας

31/05/2018

Αναφέρουν «Κλοτσιές, μπουνιές, χτυπήματα με κλομπ, μεταλλικές ή ξύλινες ράβδους»!

Kαι ενώ οι Λιμενικοί της Πάτρας έχουν κατ’ επανάληψη διαψεύσει και θεωρούν συκοφαντικά τα όσα οι οργανώσεις υπεράσπισης των μεταναστών μεταφέρουν στο διαδίκτυο για δήθεν βασανισμούς, οι οργανώσεις και οι σύλλογοι επιμένουν. Ακόμη και τώρα που οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από την Πάτρα. «Κλοτσιές και μπουνιές σε όλο το σώμα και ιδίως στο κεφάλι, χτυπήματα με κλομπ, μεταλλικές ή ξύλινες ράβδους επιστρατεύει το Λιμενικό της Πάτρας, προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φύγουν από τη χώρα μας, υλοποιώντας την ευρωπαϊκή πολιτική κλειστών συνόρων και αποτροπής» καταγγέλλουν σε ανακοίνωση. Μάλιστα εμπλέκουν και τους υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι οι οποίοι κατά την καταγγελία « περιλαμβάνουν στο οπλοστάσιό τους όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ»!

Μαρτυρίες 21 προσφύγων και μεταναστών που κατέγραψε η οργάνωση «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο» κατά τη διάρκεια επιτόπιας έρευνας στην Πάτρα στα τέλη Μαρτίου μιλούν για κακοποίηση των προσφύγων και μεταναστών από λιμενικούς και ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης μέσα και έξω από το καινούργιο λιμάνι της Πάτρας για να αποτραπεί η ροή προς την Ευρώπη.

Τα θύματα με τα οποία μίλησε η οργάνωση είναι άντρες ή ανήλικα αγόρια από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν και έμεναν σε άτυπους καταυλισμούς γύρω από το λιμάνι!

«Με χτύπησαν 4-5 φορές. Δεν θέλω να το θυμάμαι. Πριν από ένα μήνα, το Λιμενικό με χτύπησε με γροθιές, με κλομπ και κλοτσιές και μου πέταξαν ένα κλομπ που με πέτυχε στο κεφάλι. Με χτύπησαν επίσης στο συκώτι. Ήμουν ανάμεσα στους φράχτες του λιμανιού προσπαθώντας να δραπετεύσω. Υπήρχαν δύο αξιωματικοί με μαύρες στολές μέσα στο λιμάνι και δύο έξω. Με χτυπούσαν στα τυφλά, χωρίς να σκέφτονται», αναφέρει ο Γκίλαμ, 20 χρόνων από το Αφγανιστάν.

Δεκαεπτά μαρτυρίες αναφέρονται σε περιστατικά βίας που εξελίχθηκαν το βράδυ της 24ης προς 25η Μαρτίου, ξημερώνοντας η εθνική εορτή. Σε αυτή την περίπτωση κατηγορούνται υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι:

«[…] Μας τράβηξαν από τις θέσεις μας και ενώ κάποιος μας χτύπησε με το ξύλο, ο άλλος μας χτυπούσε με όπλο ηλεκτροσόκ. Ο ένας με το ξύλο μάς χτύπησε μόνο στο κεφάλι. Τρεις από μας είχαν τραυματισμούς στο κεφάλι. Το όπλο ηλεκτροσόκ το χρησιμοποιούσαν στους λαιμούς, τους γοφούς και τα πόδια μας, έτσι ώστε δεν μπορούσαμε να κινηθούμε. Ένας από μας αιμορραγούσε πολύ από το κεφάλι. Τότε μας πέταξαν έξω από το φορτηγό […]», σημειώνει ο Ιμπραήμ, 23 χρόνων από το Αφγανιστάν.

Να υπενθυμίσουμε πως ακόμη και στην τελευταία περίπτωση καταγγελίας για χτύπημα με μαχαίρι σε Αφγανό (φωτό) οι Λιμενικοί είχαν δείξει πως τραυματίστηκε χτυπώντας σε αιχμηρό αντικείμενο (σαν γάντζο) της νταλίκας από την οποία πήδησε. Μάλιστα είχαν απειλήσει με μηνύσεις τις Οργανώσεις που τους κατηγορούσαν επικαλούμενοι και τα… εκατοντάδες βίντεο που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τα οποία το μόνο που έκαναν ήταν να φωνάζουν «out” ή να κυνηγούν (χωρίς να ακουμπάνε) τους μετανάστες.

 

πηγή: skaipatras.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:








Πλάτωνας και Αριστοτέλης “κοσμούν” τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

16/09/2020

Πως αναπαριστούνται στη “Σχολή των Αθηνών”

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλιακές εκλάμψεις και διαστημικές καταιγίδες

16/09/2020

Τι αναμένουν για φέτος οι επιστήμονες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαινίστηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις στην Ξάνθη

16/09/2020

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα του 18ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα...

Υπολείμματα λατρευτικών δείπνων στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Αίγιο

20/08/2020

Οσα έφερε στο φως η ανασκαφή

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλονται εκδηλώσεις του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

20/08/2020

Δείτε ποιές

Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ μέχρι 31 Αυγούστου

08/08/2020

Τί νέο ισχύει

Διαβάστε περισσότερα...