Επανέρχονται οι αλληλέγγυοι καταγγέλλοντας τους λιμενικούς στο Λιμάνι της Πάτρας

31/05/2018

Αναφέρουν «Κλοτσιές, μπουνιές, χτυπήματα με κλομπ, μεταλλικές ή ξύλινες ράβδους»!

Kαι ενώ οι Λιμενικοί της Πάτρας έχουν κατ’ επανάληψη διαψεύσει και θεωρούν συκοφαντικά τα όσα οι οργανώσεις υπεράσπισης των μεταναστών μεταφέρουν στο διαδίκτυο για δήθεν βασανισμούς, οι οργανώσεις και οι σύλλογοι επιμένουν. Ακόμη και τώρα που οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από την Πάτρα. «Κλοτσιές και μπουνιές σε όλο το σώμα και ιδίως στο κεφάλι, χτυπήματα με κλομπ, μεταλλικές ή ξύλινες ράβδους επιστρατεύει το Λιμενικό της Πάτρας, προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φύγουν από τη χώρα μας, υλοποιώντας την ευρωπαϊκή πολιτική κλειστών συνόρων και αποτροπής» καταγγέλλουν σε ανακοίνωση. Μάλιστα εμπλέκουν και τους υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι οι οποίοι κατά την καταγγελία « περιλαμβάνουν στο οπλοστάσιό τους όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ»!

Μαρτυρίες 21 προσφύγων και μεταναστών που κατέγραψε η οργάνωση «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο» κατά τη διάρκεια επιτόπιας έρευνας στην Πάτρα στα τέλη Μαρτίου μιλούν για κακοποίηση των προσφύγων και μεταναστών από λιμενικούς και ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης μέσα και έξω από το καινούργιο λιμάνι της Πάτρας για να αποτραπεί η ροή προς την Ευρώπη.

Τα θύματα με τα οποία μίλησε η οργάνωση είναι άντρες ή ανήλικα αγόρια από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν και έμεναν σε άτυπους καταυλισμούς γύρω από το λιμάνι!

«Με χτύπησαν 4-5 φορές. Δεν θέλω να το θυμάμαι. Πριν από ένα μήνα, το Λιμενικό με χτύπησε με γροθιές, με κλομπ και κλοτσιές και μου πέταξαν ένα κλομπ που με πέτυχε στο κεφάλι. Με χτύπησαν επίσης στο συκώτι. Ήμουν ανάμεσα στους φράχτες του λιμανιού προσπαθώντας να δραπετεύσω. Υπήρχαν δύο αξιωματικοί με μαύρες στολές μέσα στο λιμάνι και δύο έξω. Με χτυπούσαν στα τυφλά, χωρίς να σκέφτονται», αναφέρει ο Γκίλαμ, 20 χρόνων από το Αφγανιστάν.

Δεκαεπτά μαρτυρίες αναφέρονται σε περιστατικά βίας που εξελίχθηκαν το βράδυ της 24ης προς 25η Μαρτίου, ξημερώνοντας η εθνική εορτή. Σε αυτή την περίπτωση κατηγορούνται υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι:

«[…] Μας τράβηξαν από τις θέσεις μας και ενώ κάποιος μας χτύπησε με το ξύλο, ο άλλος μας χτυπούσε με όπλο ηλεκτροσόκ. Ο ένας με το ξύλο μάς χτύπησε μόνο στο κεφάλι. Τρεις από μας είχαν τραυματισμούς στο κεφάλι. Το όπλο ηλεκτροσόκ το χρησιμοποιούσαν στους λαιμούς, τους γοφούς και τα πόδια μας, έτσι ώστε δεν μπορούσαμε να κινηθούμε. Ένας από μας αιμορραγούσε πολύ από το κεφάλι. Τότε μας πέταξαν έξω από το φορτηγό […]», σημειώνει ο Ιμπραήμ, 23 χρόνων από το Αφγανιστάν.

Να υπενθυμίσουμε πως ακόμη και στην τελευταία περίπτωση καταγγελίας για χτύπημα με μαχαίρι σε Αφγανό (φωτό) οι Λιμενικοί είχαν δείξει πως τραυματίστηκε χτυπώντας σε αιχμηρό αντικείμενο (σαν γάντζο) της νταλίκας από την οποία πήδησε. Μάλιστα είχαν απειλήσει με μηνύσεις τις Οργανώσεις που τους κατηγορούσαν επικαλούμενοι και τα… εκατοντάδες βίντεο που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τα οποία το μόνο που έκαναν ήταν να φωνάζουν «out” ή να κυνηγούν (χωρίς να ακουμπάνε) τους μετανάστες.

 

πηγή: skaipatras.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:
Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου: Αυτοί είναι οι φετινοί υποψήφιοι

24/05/2020

Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά κινήθηκε η εγχώρια παραγωγή παιδικού βιβλίου σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της επιτροπής που κατάρτισε τις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίων οι οποίες ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα μέλη της επιτροπής διαπίστωσαν επίσης …

Διαβάστε περισσότερα...

Το ταξίδι στην Ελλάδα: Μια ταινία ύμνος στο ελληνικό καλοκαίρι!

24/05/2020

Ήρθε την κατάλληλη στιγμή!

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν διακοπές για 533.000 δικαιούχους μέσω ΟΑΕΔ

24/05/2020

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Απεργία των ΜΜΕ την Τρίτη και γενική απεργία την Τετάρτη

27/11/2018

Χωρίς τρένα και πλοία την Τετάρτη και η Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα...

Την Τρίτη ανοίγουν οι αιτήσεις για τις 588 θέσεις εργασίες στις φυλακές όλης της Ελλάδας

11/06/2018

Μέχρι τις 27 Ιουνίου ο διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Κοινωνικού Τουρισμού – Έως τις 17 Ιουνίου

06/06/2018

Δείτε ποιοι δικαιούνται και για ποια περίοδο

Διαβάστε περισσότερα...