Αναζητώντας τόν χαμένο Παράδεισο

01/08/2018

Έκθεση του Πατρινού δημιουργού Χάρη Κορδέλλα!

Τα έργα ενός πολυτάλαντου πατρινού δημιουργού θα φιλοξενηθούν από την 1η έως και τίς 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αγορά Αργύρη.

Ο Χάρης Κορδέλλας στην τέταρτη κατά σειρά ατομική του έκθεση , παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό έργων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων , έχουν γίνει στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την τελευταία του έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2013.

Το ύφος των έργων κινείται από τον εξελιγμένο μεταϊμπρεσσιονισμό , έναν μοντέρνο υπερρεαλισμό και φτάνουν στη γεωμετρική αφαίρεση και ανεικονική γεωμετρική σύνθεση. Μαζί με αυτά θα παρουσιαστούν και κάποια παλαιότερα πού για τον καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικά και κάποια πού δεν έχουν εκτεθεί ποτέ.

Τα έργα της έκθεσης είναι δουλεμένα με κάρβουνο, μολύβι, μελάνι ,πλαστικά χρώματα, παστέλ και λάδια. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Αναζητώντας τόν χαμένο Παράδεισο» και δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη θεματολογία πού υφέρπει με διαφορετικές μορφές στα έργα, αλλά με την αναζήτηση, μέσα από τη στάση και τον τρόπο ζωής και δημιουργίας, ενός κόσμου, πού κάποτε ήταν καθημερινότητα και τώρα έχει σχεδόν εκλείψει, χαμένος κάτω από τίς επιταγές τής παγκοσμιοποίησης και τον ανελέητο βομβαρδισμό τής εξελισσόμενης τεχνολογίας.

Η τέχνη είτε ως ζωγραφική, είτε ως μουσική, ως ποίηση ή μυθιστόρημα, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα εφαλτήριο κι ένα δυναμικό μέσο, αυτής τής περιπετειώδους αναζήτησης και με κατάλληλο χειρισμό να φέρει εις πέρας την καθαγιασμένη αποστολή της. Έτσι λοιπόν και τα έργα πού θα παρουσιαστούν ευελπιστούν να φέρουν πάνω τους τα σημάδια τής περιπέτειας αυτής, με την ελπίδα να σφραγίσουν μία επιτυχώς ολοκληρωμένη πορεία.

 

Ο Χάρης Κορδέλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα (1967). Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και την μουσική. Τη δεκαετία ’80 συμμετέχει ως συνθέτης, στιχουργός και lead κιθαρίστας σέ ,δημοφιλή τότε στην Πάτρα, Rock μπάντα, με συναυλίες και ηχογραφήσεις. Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.

Το 1988 εισάγεται στους Μηχανολόγους Μηχανικούς τού πολυτεχνείου Πατρών. Αρχές δεκαετίας ’90 παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας πάνω σέ jazz και αυτοσχεδιασμό στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Το ’94 ξεκινά σχέδιο και χρώμα στο εργαστήρι τού Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους.

Το ’95 εισάγεται στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου στο πρώτο έτος κερδίζει υποτροφία στο εργαστήριο τού Δ. Κοντού. Συνεχίζει στα εργαστήρια τού Γ. Φωκά και τού Μ. Θεοφυλακτοπουλου. Αποφοιτά το 2000. Από το 2001 εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εργάζεται επισταμένως στο σχέδιο, το χρώμα και τη σύνθεση , δίνοντας έτσι τρείς ατομικές εκθέσεις στην Πάτρα (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης 2008 , Γκαλερί Τζαμαρός 2010, Παλαιά Δημοτικά Λουτρά 2013), ενώ έχει συμμετάσχει σέ αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Πάτρα (Γκαλερί Τζαμαρός 2010, Αγορά Αργύρη :»Αφιέρωμα στον Χ. Θεμιστοκλέους» 2014, «Μνήμες» 2016, Μουσείο Επιστημών καί Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών : » Το φως και το χρώμα στις επιστήμες και τίς τέχνες» 2015 – 16) και την Άκρατα (Γυμνάσιο Ακράτας 2013).

Τα τελευταία χρόνια μαζί με την ζωγραφική και την κιθάρα, ασχολείται με την ποίηση και τον πεζό λόγο, γράφοντας έναν μεγάλο αριθμό ποιημάτων και πεζών, καθώς και ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Έρχεται το Art yet Fun Market, η γιορτή των Χειροτεχνών, μαζί με το Φεστιβάλ Λαμπάδας

10/04/2019

Tο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου να περάσετε οπωσδήποτε από το ξενοδοχείο Αστήρ,

Διαβάστε περισσότερα...

Οι λεπτομέρειες για το Ανοιξιάτικο Μάρκετ Χειροτεχνών της Art yet Fun

07/04/2019

Με, όπως πάντα, δεκάδες συμμετοχές χειροτεχνών, χιλιάδες είδη, από κόσμημα και είδη δώρου, έως διακοσμητικά και είδη για το σπίτι και το παιδί. Kαι μαζί το Φεστιβάλ Λαμπάδας του 2019

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Art Yet Fun Market στην Αγορά Αργύρη: το πλήρες πρόγραμμα

13/12/2018

Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις του μεγάλου τριήμερου Μάρκετ Χειροτεχνών

Διαβάστε περισσότερα...

Το Χριστουγεννιάτικο Μάρκετ της Art Yet Fun

26/11/2018

Σημειώστε τις ημερομηνίες!

Διαβάστε περισσότερα...

O «Σκύλος με σπίτι» επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+

09/10/2018

Ένας σκύλος γίνεται φίλος με μια γάτα «πρόσφυγα»…
και η περιπέτεια ξεκινά!


Διαβάστε περισσότερα...

Λιανοτράγουδα – Ερωτικά δημοτικά δίστιχα και γυρίσματα

08/10/2018

Παρουσίαση στο Baron Rouge

Διαβάστε περισσότερα...