Απεργία των ΜΜΕ την Τρίτη και γενική απεργία την Τετάρτη

27/11/2018

Χωρίς τρένα και πλοία την Τετάρτη και η Πάτρα

Χωρίς πλοία και τρένα την Τετάρτη η χώρα και χωρίς μετρό και τρόλεϊ η Αθήνα στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ.

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα, ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, περιλαμβανομένων των πλοίων και των τρένων. Σήμερα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου, απεργούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές», είναι κάποια από τα αιτήματα των εργαζομένων.

Απεργία στα ΜΜΜ- Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία στην Αθήνα
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα μεθαύριο Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ, ενώ πανελλαδικά δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων και τρένων.

Ειδικότερα για την Αθήνα και σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αντιλαϊκή πολιτική, για απαξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών» και διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Η ΠΟΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Κυβέρνηση εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας πλούτου -υποθηκεύοντάς τον για 99 χρόνια και δυστυχώς συνεχίζει. Το καταστροφικό της έργο το «νιώσαμε» με την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του Σιδηροδρόμου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους διαφαίνεται μπροστά μας και η κυβέρνηση συνεχίζει «τα παιχνίδια της»». Διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ σε ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές.

Τέλος όλα τα Σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ

Τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 22/11/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 πμ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 πμ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Γραφεία Τύπου.

Μοιραστείτε το άρθρο:








Πλάτωνας και Αριστοτέλης “κοσμούν” τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

16/09/2020

Πως αναπαριστούνται στη “Σχολή των Αθηνών”

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλιακές εκλάμψεις και διαστημικές καταιγίδες

16/09/2020

Τι αναμένουν για φέτος οι επιστήμονες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαινίστηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις στην Ξάνθη

16/09/2020

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα του 18ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα...

Υπολείμματα λατρευτικών δείπνων στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Αίγιο

20/08/2020

Οσα έφερε στο φως η ανασκαφή

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλονται εκδηλώσεις του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

20/08/2020

Δείτε ποιές

Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ μέχρι 31 Αυγούστου

08/08/2020

Τί νέο ισχύει

Διαβάστε περισσότερα...