Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας

02/06/2020

Με έδρα την πρωτεύουσα της Αχαΐας, την Πάτρα, αλλά και παραρτήματα σε πολλές μεγάλες πόλεις προσφέρει δυνατότητες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι εδώ, με αποφοίτους σε κάθε γωνιά της χώρας ακόμη και του εξωτερικού. Με έδρα την πρωτεύουσα της Αχαΐας, την Πάτρα, αλλά και παραρτήματα σε πολλές μεγάλες πόλεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας  σε ενεργό φοιτητικό δυναμικό και σε διδακτικό προσωπικό.

Το ΕΑΠ προσφέρει δυνατότητες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που αντιστοιχούν και στους τομείς των τεσσάρων Σχολών του Ιδρύματος: Ανθρωπιστικών Επιστημών, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και Κοινωνικών Επιστημών.
Καταξιωμένο στην ελληνική κοινωνία, και με συνεχή την  ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών του, δίνει πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 46 Προγράμματα (8 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Κατάρτισης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και 36 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Χαρακτηριστικά των σπουδών στο ΕΑΠ είναι η ευελιξία σε περιεχόμενο, ένταση και διάρκεια, η αξιοποίηση των τεχνολογιών από απόσταση μαζί με τη δυνατότητα για συμβατικές, διά ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις, καθώς και η συνεχής και εξατομικευμένη υποστήριξη των φοιτητών και φοιτητριών από προσωπικό πιστοποιημένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πλέον, μπορεί ο καθένας να κάνει την επιλογή του και να σπουδάσει από το σπίτι του, με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα (όπως ενοίκιο, διατροφή, μετακινήσεις, έξοδα δηλαδή που θα έδινε ο φοιτητής σε περίπτωση διαμονής του σε άλλη πόλη ή σε περίπτωση μετακινήσεων για διά ζώσης συναντήσεις μέσω των συμβατικών σπουδών).

Σύντομα εκτός των προγραμμάτων της ενεργής πρόσκλησης ανοίγουν και νέα προγράμματα που ήδη έχουν ανακοινωθεί:
1.  «Καλλιέργειες υπό Κάλυψη-Υδροπονία», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
2.  «Διοίκηση Αθλητισμού»
3.  «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας»
4.  «Επικοινωνία της Επιστήμης»

Μοιραστείτε το άρθρο: