Μουσείο σύγχρονης τέχνης η Piscina Mirabilis στη Νάπολη

17/08/2020

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές δεξαμενές πόσιμου ύδατος

Μετά από είκοσι αιώνες, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη, μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές δεξαμενές πόσιμου ύδατος, μετατράπηκε σε μουσείο σύγχρονη τέχνης.

Οικοδομήθηκε επί Αυτοκράτορος Αυγούστου τον 1ο μ.Χ. αιώνα και κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της αναμόρφωσής της από το με έδρα το Χονγκ Κονγκ αρχιτεκτονικό γραφείο Bagua+Bhava ανέκυψε το ερώτημα πώς θα ισορροπήσει το σχέδιο ενός αρχαίου μνημείου με το σχέδιο ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης. Καθώς οι επισκέπτες περιδιαβαίνουν τον χώρο μοιάζει σαν να περνούν μέσα σε λίγα λεπτά είκοσι ολόκληροι αιώνες. Κατά συνέπεια, επιλέχθηκε ο «χρόνος» ως βασική ιδέα του πρότζεκτ. «Ανεξαρτήτως του παρελθόντος ή του μέλλοντος ή ακόμη και του παρόντος, η Piscina Mirabilis είναι μια σημαντική ιστορία για όλους, σ” όλον τον κόσμο» εξηγούν οι αρχιτέκτονες.

Στο Ιουλιανό ημερολόγιο, την αναμόρφωση του ρωμαϊκού ημερολογίου που εισήγαγε το 46 π.Χ. ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, ο Ιανουάριος απεικονίστηκε ως ο ρωμαϊκός θεός Ιανός, με δύο πρόσωπα, ένα να κοιτάζει στο παρελθόν και ένα στο μέλλον. Το παρελθόν ήταν η ρωμαϊκή δεξαμενή, το μέλλον είναι το μουσείο και για αυτόν τον λόγο το μουσείο είναι διατεταγμένο σε δύο ζώνες, τη λευκή (το παρελθόν) και τη μαύρη (το μέλλον).

nap

Μοιραστείτε το άρθρο:








Αυτοί είναι οι 6 καλύτεροι σχεδιαστές μόδας για το 2020

16/09/2020

Τους ανακοίνωσε ο Tom Ford στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο ρολόι της Apple κοστίζει 199 δολάρια

16/09/2020

Δείτε τί περιλαμβάνει η νέα έκδοση!

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη λειτουργία του Instagram

20/08/2020

Τί είναι οι “προτεινόμενες αναρτήσεις”

Διαβάστε περισσότερα...

Το καλοκαίρι μου!

21/07/2020

Το καλοκαίρι στο ζενίθ του οπότε η λέξη «γκρίνια» με τα παρελκόμενά της απομονώνεται στη… σπηλιά τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβρη. Δεν ακούμε που δεν ακούμε τίποτα καλό τον τελευταίο καιρό με τον covid σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων ας γράψουμε …

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει ο ΚΗΠΟΣ και η σουρασκαρία του Royal

10/06/2020

Χαλαρή κουβεντούλα με ποτό και cocktails, παγωμένη μπύρα και επιλεγμένα πιάτα, συνθέτουν τις πιο όμορφες καλοκαιρινές νύχτες!

Διαβάστε περισσότερα...

Ο παιδότοπος της «Αλέα» στο Royal ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

24/05/2020

Το οικογενειακό μας στέκι επιστρέφει μεγαλύτερο και ανανεωμένο!

Διαβάστε περισσότερα...