Κουτσομπολέψτε, κάνει (;)… καλό!!

12/06/2019

Δε χρειάζεται να ντρέπεσαι… Και εσύ το κάνεις και εγώ το κάνω, όλοι το κάνουν! Και όχι δεν είναι κοινωνικό ενδιαφέρον όπως σου αρέσει να το αποκαλείς! Είναι ωμό, αδιάκριτο, κακόβουλο, πικάντικο… κουτσομπολιό!

Η… κοινωνική κριτική φαίνεται πως μας φτιάχνει τη διάθεση! Είτε είμαστε εμείς που σχολιάζουμε αρνητικά κάποιον, είτε διαβάζουμε κάποιο κακόβουλο σχόλιο για ένα διάσημο, αισθανόμαστε καλά… και πολύ μάλιστα!

Έτσι υποστηρίζει ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Shenzhen της Κίνας. Όπως αναφέρουν όταν ακούμε κουτσομπολιά, ειδικά για διασημότητες, ατοπήματα και άλλα αρνητικά σχόλια, πυροδοτείται το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου με τον ίδιο τρόπο όπως όταν τρώμε το αγαπημένο μας φαγητό!

«Οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται και ευχαριστιούνται διαβάζοντας για προβλήματα άλλων, ή σχολιάζοντας αρνητικά τους γύρω τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και συνεχίζουν λέγοντας, «Η ντοπαμίνη στους εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα αυτή, αυξήθηκε υπερβολικά όταν διάβαζαν κουτσομπολιά».

Τώρα εξηγούνται όλα λοιπόν… κι είχα πάντα την περιέργεια γιατί κάποιοι προτιμούν να ασχολούνται με την καμπούρα των άλλων και να μη βλέπουν τη δική τους.

Γιατί έχουν αυτό το πλατύ χαμόγελο όταν, πίνοντας καφέ με τους «φίλους» τους, αφιερώνουν ώρες πολλές περιγράφοντας (δε λέω κουτσομπολεύοντας… πιπέρι στη γλώσσα!) τη ζωή… των άλλων! Γιατί προφανώς έχει μεγάλη σημασία ποιός είπε τί και για ποιόν, ποιός τσακώθηκε με ποιόν και ποιός εθεάθη με ποιόν.

Και μεγαλύτερη σημασία βέβαια να γνωρίζεις πώς ο τάδε “έπιασε στα πράσα” τη γυναίκα του και για ποιό λόγο ο κύριος Χ κατέληξε… άφραγκος. (Δεν αναφέρω τα περί ρούχων, γήρατος και πάχους… αυτά είναι πρωινό!).

Υπάρχει επιστημονική εξήγησις! Αυτοί είναι κανονικοί άνθρωποι βρε! Οι άλλοι που κοιτάνε τη δουλειά τους και δεν ασχολούνται έχουν κάποιου είδους βλάψιμο!

Μόνο παιδιά… μην το παρακάνετε! Το… φτυάρι δεν κάνει διακρίσεις. Είναι πάρα πολύ εύκολο από “τιμητές των πάντων”, να βρεθείτε “10 μέτρα κάτω από το έδαφος”… και τότε θα σας κοπούν τα κρυφοχαμόγελα…

Φροντίστε λοιπόν να κοντρολάρετε λίγο την ντοπαμίνη σας, γιατί δεν είστε οι μόνοι που τη διαθέτετε… υπάρχουν κι άλλοι.

Άντε βρε, καλό καλοκαίρι!

Ελένη Ντάκου

Μοιραστείτε το άρθρο:








Αυτοί είναι οι 6 καλύτεροι σχεδιαστές μόδας για το 2020

16/09/2020

Τους ανακοίνωσε ο Tom Ford στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο ρολόι της Apple κοστίζει 199 δολάρια

16/09/2020

Δείτε τί περιλαμβάνει η νέα έκδοση!

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη λειτουργία του Instagram

20/08/2020

Τί είναι οι “προτεινόμενες αναρτήσεις”

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσείο σύγχρονης τέχνης η Piscina Mirabilis στη Νάπολη

17/08/2020

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές δεξαμενές πόσιμου ύδατος

Διαβάστε περισσότερα...

Το καλοκαίρι μου!

21/07/2020

Το καλοκαίρι στο ζενίθ του οπότε η λέξη «γκρίνια» με τα παρελκόμενά της απομονώνεται στη… σπηλιά τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβρη. Δεν ακούμε που δεν ακούμε τίποτα καλό τον τελευταίο καιρό με τον covid σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων ας γράψουμε …

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει ο ΚΗΠΟΣ και η σουρασκαρία του Royal

10/06/2020

Χαλαρή κουβεντούλα με ποτό και cocktails, παγωμένη μπύρα και επιλεγμένα πιάτα, συνθέτουν τις πιο όμορφες καλοκαιρινές νύχτες!

Διαβάστε περισσότερα...