Διάλεξη του διάσημου συγγραφέα Λουίς Μπρίτο Γκαρσία στην Πάτρα!

18/06/2015

1ος Κύκλος Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα από το συγγραφέα Λουίς Μπρίτο Γκαρσία, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου 2015 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στην Πάτρα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12).

Αθήνα 15 Ιουνίου, 2015. Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα έχει την τιμή να προσκαλέσει στην Ελλάδα για τον 1ο Κύκλο Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου, το γνωστό συγγραφέα, ιστορικό, δοκιμιογράφο και θεατρικό συγγραφέα της Βενεζουέλας Λουίς Μπρίτο Γκαρσία.

Ο διάσημος Βενεζουελάνος συγγραφέας θα καλύψει με τις διαλέξεις του, τρεις θεματικές ενότητες, συγκεκριμένα: «Η Λογοτεχνία της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», «Η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Οικονομικός πόλεμος και Εκτελεστικό Διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα» και «Ανοίγοντας δρόμους στον 21ο αιώνα: είναι εφικτός ένας μετακαπιταλιστικός κόσμος;»

Οι έξι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, οι οποίες θα  χαρίσουν τη μοναδική ευκαιρία σε ένα εκτεταμένο κοινό της χώρας να γνωρίσει από κοντά την πραγματικότητα της Βενεζουέλας μέσα από το όραμα και τη σκέψη, τόσο της φιλοσοφικής όσο και της πολιτικής, αυτής της μεγάλης πνευματικής προσωπικότητας.

Η πρώτη γνωριμία του γνωστού συγγραφέα με το ελληνικό κοινό, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 17:30, όπου θα μιλήσει για τη «Λογοτεχνία της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής» μέσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λογοτεχνίας ΛΕΑ. Αμέσως μετά, την ίδια μέρα, στις 20.00, στο πλαίσιο του Resistance Festival, o βενεζουελάνος συγραφέας θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Μπολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρο, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιερά Οδός 75), για να αναπτύξουν το θέμα: «Ανοίγοντας δρόμους στον 21ο αιώνα: είναι εφικτός ένας μετακαπιταλιστικός κόσμος;»

Το Σάββατο 20 Ιουνίου, ο συγγραφέας θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου πάλι στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΛΕΑ, θα μιλήσει για τη «Λογοτεχνία της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», στο Public (Τσιμισκή 24) το Σάββατο 20 Ιουνίου, στις 17.00.
Οι τρεις επόμενες διαλέξεις θα λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς για την παρούσα, τόσο σε πολιτικό όσο και οικονομικό επίπεδο, κατάσταση στη Βενεζουέλα, και την πίεση την οποία ο λαός της Βενεζουέλας δέχεται ως αποτέλεσμα του εκτελεστικού διατάγματος των ΗΠΑ και από την επιθετική τους πολιτική. Υπό τον τίτλο: «Η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Οικονομικός πόλεμος και Εκτελεστικό Διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα», ο συγγραφέας και φιλόσοφος θα αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση στη Βενεζουέλα, αποδομόντας τους μιντιατικούς μύθους που έχουν δημιουργηθεί από τα διεθνή πολιτικά συμφέροντα.

Η πρώτη διάλεξη γι αυτό το θέμα, και η τέταρτη κατά σειρά στον Κύκλο Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα, θα λάβει χώρα στην Αγορά Αργύρη, της πόλης της Πάτρας (Αγ. Ανδρέου 12, τηλ. 2610461740) τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Η δεύτερη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων με τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ.
Κλείνοντας, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα (Χαρίτος 6 Κολωνάκι), θα είναι ο οικοδεσπότης της τρίτης διάλεξης για την  παρούσα κατάσταση στη Βενεζουέλα, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 18.30, ολοκληρώνοντας έτσι τον

1ο Κύκλο των Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα.
Ο Λουίς Μπρίτο Γκαρσία, είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας από το 1988 και κατέχει Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών για τη Λατινική Αμερική, από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Το εκτεταμένο λογοτεχνικό έργο του περιλαμβάνει εκτός από μυθιστορήματα, και θεατρικά έργα, δοκίμια, πολιτικές και δημοσιογραφικές αναλύσεις, και έχει εγκωμιαστεί από κριτικούς σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων, με το Βραβείο Casa de las Américas για το έργο του «Rajatabla» το 1970 και για το “Abrapalabra» το 1979. Επίσης, το 2001 του απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας στη Βενεζουέλα, και το 2010 το Πολιτιστικό Βραβείο Alba Λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου του, ενώ το 2011 παρέλαβε το  Βραβείο Δημοσιογραφίας Anibal Nazoa. Από τότε διατελεί μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, έχει την τιμή να προσκαλέσει το ελληνικό κοινό, τη λατινοαμερικανική και βενεζουελάνικη κοινότητα στην Ελλάδα, τους Δήμαρχους, πολιτικούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες, και όλους τους φίλους της Βενεζουέλας  σε αυτόν τον 1ο Κύκλο Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα, για να γνωρίσουν το αυθεντικό πνεύμα και το καλλιτεχνικό και πολιτικό γίγνεσθαι αυτής της χώρας.

Η συμμετοχή σε όλες τις διαλέξεις είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Έρχεται το Art yet Fun Market, η γιορτή των Χειροτεχνών, μαζί με το Φεστιβάλ Λαμπάδας

10/04/2019

Tο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου να περάσετε οπωσδήποτε από το ξενοδοχείο Αστήρ,

Διαβάστε περισσότερα...

Οι λεπτομέρειες για το Ανοιξιάτικο Μάρκετ Χειροτεχνών της Art yet Fun

07/04/2019

Με, όπως πάντα, δεκάδες συμμετοχές χειροτεχνών, χιλιάδες είδη, από κόσμημα και είδη δώρου, έως διακοσμητικά και είδη για το σπίτι και το παιδί. Kαι μαζί το Φεστιβάλ Λαμπάδας του 2019

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Art Yet Fun Market στην Αγορά Αργύρη: το πλήρες πρόγραμμα

13/12/2018

Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις του μεγάλου τριήμερου Μάρκετ Χειροτεχνών

Διαβάστε περισσότερα...

Το Χριστουγεννιάτικο Μάρκετ της Art Yet Fun

26/11/2018

Σημειώστε τις ημερομηνίες!

Διαβάστε περισσότερα...

O «Σκύλος με σπίτι» επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+

09/10/2018

Ένας σκύλος γίνεται φίλος με μια γάτα «πρόσφυγα»…
και η περιπέτεια ξεκινά!


Διαβάστε περισσότερα...

Λιανοτράγουδα – Ερωτικά δημοτικά δίστιχα και γυρίσματα

08/10/2018

Παρουσίαση στο Baron Rouge

Διαβάστε περισσότερα...