« Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» στη Δημοτική πλαζ της Πάτρας

20/06/2020

Κυριακή 21 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ

«Εναρμονισμένη» με το μήνυμα της ημέρας (Ημέρα Ευρωπαϊκής Μουσικής), είναι η  προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, στο  χώρο της Δημοτικής πλαζ (πρώην ΕΟΤ), προβολή του Δημοτικού Κινηματογράφου.

Τίτλος της ταινίας, « Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται».  Το Γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ , σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ,  μας ξεναγεί στον «κόσμο» της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο.  Η απόλυτη καλλιτέχνης, που έγινε διεθνές ίνδαλμα, η γυναίκα που ερωτεύτηκε μοιραία και πέρα από το συνηθισμένο, η ταινία εξομολογείται την ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο.

Η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη. Η ταινία μας προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή στον κόσμο. Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια.

Δεν μιλούν γι” αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες  παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και τις σκέψεις της. (H φωνή της ηθοποιού Fanny Ardant ζωντανεύει τα λόγια της Ντίβας.)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μοιραστείτε το άρθρο:








«Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης» στον κινητό δημοτικό κινηματογράφο

13/07/2020

Δείτε πότε και που

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει την Πέμπτη το «Σινέ Κάστρο»

03/06/2020

Πως θα γίνεται η προβολή των ταινιών

Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται στα θερινά σινεμά

23/05/2020

10 ταινίες… προσεχώς!

Διαβάστε περισσότερα...