Στην παραλία λέμε ναι!

21/07/2020

Διάβασε τα must do και ξαμολήσου…

Μπορεί να έφερε τα πάνω κάτω ο covid και να μην καταφέρουμε να ζήσουμε ένα νορμάλ ελληνικό καλοκαίρι, αλλά όπως και να έχει, είναι Καλοκαίρι! Και οφείλουμε να το απολαύσουμε όσο το δυνατό καλύτερα! Γι’ αυτό κι εμείς φτιάξαμε λίστα και σας την παραθέτουμε.

Έχουμε και λέμε…

  1. Relax

Η παραλία είναι για να μας διώχνε το άγχος και όχι να μας το δημιουργεί. Φροντίστε λοιπόν να την επισκέπτεστε όσο πιο συχνά μπορείτε, έχοντας στο μυαλό σας ότι οι «εξετάσεις» τελείωσαν τον Ιούνιο και χαρείτε την χωρίς ενδοιασμούς.

  1. Sports

Μπορεί το χειμώνα να χρειάζεται να πληρώνεις ένα σωρό λεφτά για να αθληθείς, το καλοκαίρι όμως όλα είναι… τσάμπα. Προσέχεις να μην ενοχλείς τους γύρω σου και ξεκινάς. Οι επιλογές, πολλές. Μέσα στο νερό, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν με surf, kite κ.λπ., ή στην παραλία με τρέξιμο, ρακέτες, φρίσμπυ, ή με όλη την παρέα μαζί με beach volley, ή ακόμα και ποδόσφαιρο στην άμμο.

 

  1. Παγωμένες μπύρες, το ποτό της παραλίας

Ώρα μία το μεσημέρι… λιώνεις από τη ζέστη, μπαίνεις στη θάλασσα να κάνεις μια βουτιά κι επιστρέφεις στην ομπρέλα. Δίπλα σου το ψυγειάκι με τα απαραίτητα της εποχής, σου «φωνάζει»… τί σου λείπει; μια παγωμένη μπύρα να σου γεμίζει τον ουρανίσκο. Ειδικά τώρα που οι αγαπημένες σου βγαίνουν και σε έκδοση 0%, κρατάς τη γεύση και τη δροσιά της χωρίς κακές συνέπειες!

beach2

 

  1. Φρούτα, το snack της παραλίας

Είναι δροσερά, είναι γευστικά, έχουν βιταμίνες, λίγες θερμίδες και σου κόβουν την όρεξη. Άσε που δημιουργούν την εντύπωση ότι είσαι μέσα στην υγιεινή διατροφή!

 

  1. Φλερτ

Ο τολμών νικά! Είναι καλοκαίρι, τα ρούχα είναι λίγα, τα ήθη είναι πιο χαλαρά και οι αναστολές έχουν μείνει σπίτι. Μην ντρέπεστε, πείτε αυτό που σκέφτεστε και είναι πιθανό και ο άλλος/-η να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

 

  1. Καθαριότητα

Το σαβουάρ βιβρ της παραλίας επιβάλλει να μη σβήνετε τα τσιγάρα σας στην άμμο, να μην αφήνετε πίσω σας πλαστικές σακούλες και ποτήρια, αποφάγια και παντός είδους σκουπίδια. Ακόμα κι αν η παραλία δεν έχει καλάθι, οφείλετε να πάρετε μαζί σας τα σκουπίδια σας και να την αφήσετε στην ίδια κατάσταση που τη βρήκατε.

 

  1. Ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις…

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να σας βρει η δύση του ηλίου στην παραλία. Το θέαμα είναι μοναδικό, ο κόσμος συνήθως ελάχιστος και η προοπτική της απόλυτης χαλάρωσης πιο πιθανή από ποτέ. Αφήστε που η διάθεση για ρομάντζο μπορεί να φέρει κι ευχάριστα αποτελέσματα.

 

  1. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε… άπειρα!

Ποιός δεν έχει ξαπλώσει στη δροσερή άμμο ένα βράδυ με καύσωνα προσπαθώντας να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία του σώματός του; Ποιός δεν έχει χαζέψει τον έναστρο ουρανό, περιμένοντας ένα αστέρι να πέσει; Κάθε καλοκαίρι επιβάλλεται να περάσουμε μια βραδιά στην παραλία με καλή παρέα, μπίρες, τσιπς, ίσως μια φωτιά, μουσική και… ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε… άπειρα αστέρια!

 

  1. Τα καλά κρυμμένα μυστικά

Κάθε παραλία έχει το… μυστικό της. Είναι καλά κρυμμένο για όσους δεν μπορούν να «δουν» και φανερώνεται σε όσους έχουν τη διάθεση να το ανακαλύψουν. Δε θα σας πούμε εμείς τί μπορεί να είναι αυτό… Ψάξτε να το βρείτε!

 

  1. Χαζομάρες

Η παραλία το επιτρέπει και οι συνθήκες το επιβάλλουν να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά. Δε θα σας παρεξηγήσει κανένας εάν φτιάχνετε ανθρώπινες πυραμίδες δίπλα στο κύμα, αν έχει ξυπνήσει ο αρχιτέκτονας μέσα σας και με τη βοήθεια από τα εργαλεία του πιτσιρικά που κάνει μπάνιο παραδίπλα φτιάξετε το πιο μεγάλο κάστρο που σκεφτήκατε ποτέ, ή αν βάζετε το χέρι σας ο ένας δίπλα στον άλλον για να δείτε ποιός έχει μαυρίσει πιο πολύ. Αλήθεια πόσα παγωτά έχετε φάει φέτος;

Μοιραστείτε το άρθρο:








Βουτιές στη θάλασσα και παγωμένη μπύρα στο Kastelo

01/08/2020

Beer hour and… cheers!

Διαβάστε περισσότερα...

Η Aquarella μας πάει πολύ… και το καλοκαίρι!

01/08/2020

Beer hour and… cheers!

Διαβάστε περισσότερα...

Για μπυρίτσα στη Σφεντόνα!

01/08/2020

Beer hour and… cheers!

Διαβάστε περισσότερα...

Στάση… δροσιάς στο Bardot

01/08/2020

Beer hour and… cheers!

Διαβάστε περισσότερα...

Το Βινύλιο μας περιμένει!

01/08/2020

Beer hour and… cheers!

Διαβάστε περισσότερα...

Στάση… seaesta!

01/08/2020

Beer hour and… cheers!

Διαβάστε περισσότερα...