875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών

06/06/2018

Δείτε τους τομείς και τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με τις ενστάσεις του προηγούμενου διαγωνισμού

Σε 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν οι δήμοι το επόμενο διάστημα, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα θα υπάρξει νέα προκήρυξη για 757 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, συμπληρωματική στον διαγωνισμό 3Κ/2018, η οποία μάλιστα προβλέπει αύξηση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, προωθεί στο ΑΣΕΠ.  Αυτό εξήγγειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ακόμη προβλέπονται 118 θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού σε ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ανάγκες.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τα παράπονα επιτυχόντων στον μεγάλο διαγωνισμό-μαμούθ για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους -ότι αν και πρόθυμοι να εργασθούν οι δήμοι δεν τους προσλαμβάνουν- απάντησε ότι υπάρχουν δήμοι που δημιουργούν προβλήματα στη διαδικασία, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των δημοτών τους. Σκοπεύω να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ζητήσω να καλύψουν τα κενά τους από τους προσωρινούς πίνακες. Βεβαίως, θα επικοινωνήσω και με το ΑΣΕΠ για να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών πινάκων, ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στον «Κλεισθένη 1», ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και αυτό φάνηκε από τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις των δήμων, των περιφερειών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αντιδράσεις που, όπως εκτιμά, θα συνεχιστούν όταν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή.

Σε επίπεδο ηγεσίας, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ασκούν μια άδικη και ισοπεδωτική κριτική απέναντι στο ν/σ τονίζει, στη συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι είναι μια δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρουσιάσαμε μια νομοθετική πρόταση με σημαντικές ρυθμίσεις, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε επόμενη φάση και αυτό αναγνωρίζεται από ένα μεγάλο τμήμα των αιρετών. Υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες, πάνω απ΄όλα, όμως, συζητάμε και ακόμη αξιολογούμε, επισημαίνει ο υπουργός.

Τέλος, για το θέμα της μονιμοποίησης συμβασιούχων που απασχολούνται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι συμβασιούχοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Π. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης και νομίζω, καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών, ότι ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Μοιραστείτε το άρθρο:








Πλάτωνας και Αριστοτέλης “κοσμούν” τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

16/09/2020

Πως αναπαριστούνται στη “Σχολή των Αθηνών”

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλιακές εκλάμψεις και διαστημικές καταιγίδες

16/09/2020

Τι αναμένουν για φέτος οι επιστήμονες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαινίστηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις στην Ξάνθη

16/09/2020

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα του 18ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα...

Υπολείμματα λατρευτικών δείπνων στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Αίγιο

20/08/2020

Οσα έφερε στο φως η ανασκαφή

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλονται εκδηλώσεις του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

20/08/2020

Δείτε ποιές

Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ μέχρι 31 Αυγούστου

08/08/2020

Τί νέο ισχύει

Διαβάστε περισσότερα...